Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Koulutustapahtuma: Hyppyvoimaa voimistelijalle – Käytännön voimaharjoitteita hypyn ponnistus- ja alastulovaiheisiin
25.05.2022

Koulutustapahtuma: Hyppyvoimaa voimistelijalle – Käytännön voimaharjoitteita hypyn ponnistus- ja alastulovaiheisiin

Lahjan tytöt

Tämän vuoden voimistelun parissa toimivien fysioterapeuttien koulutus- ja verkoistoitumistapahtuman aiheena on ”Hyppyvoimaa voimistelijalle – Käytännön voimaharjotteita hypyn ponnistus- ja alastulovaiheisiin”.

Tässä koulutuksessa pääsemme katsomaan käytännössä, kuinka lattialajien voimistelijoiden voimaa kannattaa kehittää ponnistus- ja alastulovaiheiden parantamiseksi. Koulutuksessa on mukana mallivoimistelijoita testaamassa harjoitteita.

Kutsumme voimistelun lattialajien parissa toimivat fysioterapeutit yhteiseen tapahtumaan mukaan lauantaina 27.8.2021 klo 10-17, Attitude Centerillä, Vantaalla.

Kohderyhmä:

Ensisijaisesti lattialajien urheilijoiden kanssa toimivat fysioterapeutit, mutta on myös avoin muille asiantuntijaryhmille kuten valmentajille, fysiikkavalmentajille, osteopaateille jne.

Kouluttajat:

Pasi Sinisalo – eksentrisen voiman kehittäminen

Pasi Sinisalo oli tanssijana Suomen KansaPasi Sinisalollisbaletissa, kunnes polvivamma katkaisi uran. Urheilufysioterapian parissa ja kouluttajana hän on työskennellyt yli 20 vuoden ajan niin urheiluseuroissa kuin tanssikouluissa.

Pasi on työssään hyvin analyyttinen. Hän pitää ongelmanratkaisusta ja siitä, että saa työskennellä erilaisten lajien parissa. Ammatillinen intohimo on pysyä ajan tasalla  ja jakaa tutkittua tietoa eteenpäin.

Pasin mottona on “Ei taikatemppuja. Tiimityön ja treenin kautta onnistumiseen.”

Mikko Virtala – konsentrisen voiman kehittäminen

Mikko Virtala on urheilufysioterapeutti (sert.). Mikko on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2005, jonka jälkeen toiminut nuorten jalkapallo maajoukkueen fysioterapeuttina 2007-2017 ja sitten myös miesten futsal maajoukkueen fysioterapeuttina (2020-), joukkuevoimistelussa fysioterapeuttina (2015-, mm. Tapvo, Gloria, Gloria Junior, VVS) sekä eri lajien yksilöurheilijoiden vastaavana fysioterapeuttina (alppihiihto, suunnistus, painonnosto, jousiammunta). Lisäksi Mikko toimii Suomen urheilufysioterapeutit ry (SUFT) kouluttajana (2010-).

 

Sannakaisa Vastamäki – Fysioterapiayhteistyö voimisteluseurassa – tapausesimerkki toiminnasta

Sannakaisa Vastamäki on työskennnellyt fysioterapeuttina

Sannakaisa Vastamäkireilun kymmenen vuoden ajan, ja hänen vastaanotollaan käy pääsääntöisesti urheilua ja liikuntaa aktiivisesti harrastavia lapsia ja nuoria useista eri lajeista. Vuosien aikana Sannakaisa on tehnyt paljon töitä eri voimistelulajien voimistelijoiden kanssa kilpa-aerobicista telinevoimistelijoihin kuten myös rytmisen ja joukkuevoimistelijoiden kanssa. Nykyään Sannakaisa johtaa Fysioksella viittä toimipistettä Varsinais-Suomen alueella. Lisäksi hän kuuluu Voimisteluliiton alaiseen terveydenhuollon ammattilaisten asiantuntijatyöryhmään sekä lattia- että telinelajien osalta.

 

Ohjelma:

Klo 10-10.30 Aamukahvit ja koulutuksen avaus (Veera Kainulainen, Voimisteluliitto)

Klo 10.30-12.30 Eksentrisen voiman kehittäminen (Pasi Sinisalo)

Klo 12.30 lounas

Klo 13.30-14.30 Fysioterapiayhteistyö voimisteluseurassa – tapausesimerkki toiminnasta (Sannakaisa Vastamäki)

Klo 14.30-16.30 Konsentrisen voiman kehittäminen (Mikko Virtala)

Klo 16.30-17.00 Yhteenveto ja keskustelua

Kannustamme päivän aikana osallistujia kokeilemaan voimaharjoitteita myös käytännössä itse, joten liikuntavaatetus on suositeltavaa.

Hinta (sisältää aamukahvin, lounas omakustanteinen):

100€

90€ SUFT-jäsenille

Paikka: Attitude Center (os. Martinkyläntie 53, 01720)

Mukaan voi ilmoittautua täällä 12.8.2022 23:59 mennessä! Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteydellä, mutta pyydämme huomioimaan, että tapahtuma on suunniteltu live-tapahtumaksi, jonka takia emme voi taata samanlaista tapahtumaa etäyhteydellä oleville. Tapahtumasta ei tule tallennetta.

Lisätietoja: Veera Kainulainen (e-mail: etunimi.sukunimi@voimistelu.fi)

Haku