Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Koulujen näytetunneilta osallistujia uuteen soveltavan voimistelun ryhmään – Orimattilan Jymy Tanssi- ja voimistelujaosto
14.12.2022

Koulujen näytetunneilta osallistujia uuteen soveltavan voimistelun ryhmään – Orimattilan Jymy Tanssi- ja voimistelujaosto

Erityistä Voimaa seuroissa -blogisarjassa tutustutaan voimisteluseuroihin, jotka tekevät työtä kaikille avointen ja saavutettavien harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Sarjassa esiintyvät seurat tekevät työtä monikulttuuristen perheiden ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten paremmaksi huomioimiseksi liikunta- ja voimistelutoiminnassa. Sarjassa esitellään Erityistä Voimaa pilottiseurojen hankeposterit.

Orimattilan Jymyssä avoimen toiminnan käynnistämistä varten hankkeen pilottiseuratapaamisista oli paljon hyötyä. Tapaamisista sai uutta näkökulmaa, mistä potentiaalisia osallistujia voisi tavoittaa. Näitä ovat esimerkiksi oman alueen sairaanhoitopiirit, paikalliset yhdistykset sekä kaupunki ja kuntapuoli. Aikaisemmin Orimattilassa ryhmien käynnistäminen on ollut lähinnä sosiaalisen median markkinoinnin varassa. Hankkeen myötä huomattiin, että uuden erityistä tukea tarvitsevien lasten ryhmän tapauksessa tehokkain tapa markkinoida toimintaa vaikutti olevan kouluilla pidetyt näytetunnit.

Hankkeen pilottiseura tapaamisissa esille tulleet neuvot toiminnan aloituksesta ovat olleet toimivia. Vinkkinä oli esimerkiksi soittaa vanhemmille ennen ryhmän alkua ja keskustella mahdollisista rajoitteista tai sairauksista, joista ohjaajan tulisi tietää. Tämä antoi paljon avaimia tuntien suunnitteluun ja lisäksi vanhempien kanssa kommunikointi on sujunut jouhevasti tämän jälkeen.

Erityisryhmien liikuntaa tukevat välineet ovat tukeneet hyvin soveltavan voimistelun ryhmän toimintaa. Orimattilassa soveltavan voimistelun ryhmän osallistujia ovat innostaneet etenkin erilaiset kortit, ja tunneilla onkin hyödynnetty ahkerasti esimerkiksi tunnetaitokortteja, lasten omia voimakortteja sekä rauhoittumiskortteja.

Orimattilan Jymy Tanssi- ja voimistelujaosto
(Posteri avautuu isompana kuvana uuteen välilehteen)

Haku