Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Korjattu tiedote: Minetit voittoon ensimmäisessä joukkuevoimistelun maailmancupin valintakilpailussa
12.02.2022

Korjattu tiedote: Minetit voittoon ensimmäisessä joukkuevoimistelun maailmancupin valintakilpailussa

Suomea kahdessa ensimmäisessä maailmancupkilpailussa edustavat Minetit, OVO Team, Gloria ja Sanix Valens. Korjaus Glorian pisteisiin. 

Joukkuevoimistelun maailmancup-kilpailut alkavat Tallinnasta maaliskuussa.Toinen maailmancupin osakilpailu on huhtikuussa (kilpailupaikka vielä avoin).Toinen karsintakilpailu Tampereella Gymnaestrada-tapahtuman yhteydessä pidettävään maailmancuppiin järjestetään toukokuussa ja viimeiseen osakilpailuun Kuala Lumpurissa Malesiassa pääsevät joukkueet selviävät lokakuun alussa.

Naisten sarjan tulokset

Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) 19,200
OVO Team (Olarin Voimistelijat) 19,050
Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat) 18,800
Sanix Valens (Lahjan Tytöt) 18,550
Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat) 17,350

Uusia ja vanhoja ohjelmia

Kaikki viisi joukkuetta lähtivät hyvillä mielin uuteen kilpailukauteen. Erityisesti voimistelijat toivovat, että mahdollisimman moneen kilpailuun pääsisi yleisö katsomaan. Joukkueiden kapteenit kertovat ohjelmista ja niiden teemoista seuraavaa:

Minetit; Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion

”Jatkamme Kalevala-teemaisella ohjelmalla, joka kertoo Kullervosta ja Tuonelan joutsenesta. Ohjelman varrelta voikin löytää neljä Kalevala aiheista taulua. Ohjelma luo upean kokonaisuuden ja tarinan katsojille. Näin upeaa ohjelmaa on ollut kiva työstää”, kertoo joukkueen kapteeni Sanni Hartman.

OVO Team; Olarin Voimistelijat

”Meillä on uudistunut kokoonpano mutta ohjelma on sama kuin syksyllä. Ohjelmaan on tehty pieniä muutoksia, jotta se näyttäisi vielä paremmalta kuin syksyllä ja sopisi paremmin tälle kokoonpanolle. Ohjelman teema on muun muassa tarkkaavaisuus, keskittyminen ja sisäinen rauha. Ohjelma kertoo siitä matkasta ja taistelusta, jonka käy, jotta löytää täydellisen harmonisen hetken, jolloin oma sisäinen rauha on löytynyt”, kertoo joukkueen kapteeni Aurora Kapanen.

Sanix Valens; Lahjan Tytöt

”Uusi koreografiamme on nimeltään ”Tango of the Dead” ja sen liikekielestä löytyy dramatiikkaa sekä mukaansatempaavaa tunnelmaa. Uusi ohjelma on paljon viime kautta vahvempi ja intensiivisempi, mutta uusi tyyli sopii erittäin hyvin tämän kauden ilmaisulliselle kokoonpanolle. Odotamme innolla, että pääsemme näyttämään jotain aivan erilaista kuin meiltä on aiemmin nähty”, kertoo joukkueen kapteeni Iiris Leino.

Gloria; Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat

”Ohjelmamme pohjautuu H.C. Andersenin satuun Pieni tulitikkutyttö. Tarina kertoo tytöstä, joka tulitikun sytyttäessään uppoutuu unelmiinsa yhä uudestaan, lopulta talven kylmään viimaan jäätyen. Esimerkiksi heti ohjelman alussa syttyy ensimmäinen tulitikku, joka tuo lämmön ja toivon kipinän kylmyyteen”, kertoo joukkueen kapteeni Laura Airila.

Sirius; Jyväskylän Naisvoimistelijat

”Haluamme ohjelmallamme kertoa tarinaa oman itsensä riittävyyden ymmärtämisestä ja sen avulla uskalluksesta seurata sydäntään ja unelmiaan, sekä onnistumisten että vastoinkäymisten hetkinä. Teemamme ja tarinamme perustuu vahvasti musiikkiimme: Barbara Pravi – Voila. Upeat pukumme ovat Aistargin käsialaa. Aistargin Natalie on suunnitellut ne teeman ja musiikin perusteella. Ohjelman lopussa on selvitty vastoinkäymisistä ja epävarmuuksista, jolloin pystyy rohkeasti toteuttamaan itseään”, kertoo joukkueen kapteeni Amanda Vesala.

 

Challenge cup

Neljä parasta nuorten joukkuetta pääsi Challenge Cupin ensimmäiseen ja toiseen osakilpailuun. Challenge Cupit järjestetään samoina päivinä maailmancupin kanssa.

Nuorten sarjan tulokset

Minetit Junior, Tampereen Sisu 18,850
OVO Junior Team, Olarin Voimistelijat 18.650
Sanix Valens Junior, Lahjan Tytöt 17.600
Junior Team, Tapiolan Voimistelijat, Vantaan Voimisteluseura 17,400
Gloria Jr, Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat 16,950
Team Freyat, Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta, Järvenpään Voimistelijat 16,100
Lumo Novelia, Jyväskylän Naisvoimistelijat 15,700
Team Prada, Turun Urheiluliitto Voimistelu 15,250
Elixiria Jr, Elixiria Sport 15,050
Lumo Nova, Jyväskylän Naisvoimistelijat 14,950

 

Vuoden 2022 kilpailukalenteri

 

11.–13.3. World Cup I, Challenge Cup I, Tallinna

8.–11.4. World Cup II, Challenge Cup II, AVOIN

9.–10.6. World Cup III, Challenge Cup III, Tampere

27.–30.10. World Cup IV, Challenge Cup IV, Malesia

24.–27.11. Maailmanmestaruuskilpailut, Itävalta

 

Kilpailujen sivut (kisanet.fi) >>

Haku