Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kilpailu- ja leiritoiminnan linjauksia
02.02.2021

Kilpailu- ja leiritoiminnan linjauksia

2.2.2021

Voimisteluliitto on käsitellyt liiton linjauksia koronatilanteen vaikutuksia kilpailu- ja leiritoiminnan osalta. Linjaukset ovat voimassa kaikissa liiton lajien kilpailu- ja leiritoiminnassa.

Kansalliset kilpailut (Cup-kilpailut, luokkakilpailut jne)

Tämänhetkisten rajoitusten mukaan, kilpailutoimintaa ei voi helmikuun aikana järjestää. Seuraamme koronatilannetta ja päivitämme ohjeita niiden mukaan. Maaliskuun kilpailujen osalta tässä vaiheessa tavoitteena on siirtää kilpailutoimintaa myöhempään ajankohtaan keväällä/kesällä järjestettäväksi. Virtuaalikilpailujen järjestämistä suositellaan ja/tai hybridimallien toteuttamista rajoitusten niin salliessa. Virtuaalikilpailujen osalta peritään normaalit osallistumis- ja järjestämismaksut. Kilpailut järjestävä seura on yhteydessä ko. lajin lajipäällikköön/lajivastaavaan ja sopii, joko virtuaalikilpailujen järjestelyistä, mahdollisesta siirtämisestä tai peruuttamisesta, mikäli kilpailujen järjestäminen ei ole mahdollista.

Kilpailujen Cup, mestaruus tmv arvo säilyy, vaikka kaikilta alueilta ei kilpailuihin voisi osallistua (päätös kilpailujen arvon säilyttämisestä on tehty kansainvälisten liittojen linjausta noudattaen).

Kilpailujen peruutusmaksut

Ilmoittautumisen voi perua ilman maksua ilmoittautumisajan puitteissa. Myöhemmistä peruutuksista vaaditaan lääkärintodistus. Tällöin voidaan periä myös majoitus-, ruokailutilauksista tms. aiheutuneiden kulujen lisäksi 15 € peruutusmaksu / lasku. Jos urheilija jättää osallistumatta kilpailuun perumatta ilmoittautumistaan tai ilman lääkärintodistusta, voidaan periä koko ilmoittautumismaksu.

 

Kilpailun peruuntuessa kokonaan järjestäjä hyvittää osallistumismaksujen laskut, mutta on voi periä toimistokuluja 15€/hyvityslasku.

 

SM-kilpailut

Voimisteluliitto yhdessä kilpailut järjestävän seuran kanssa tekee päätöksen 2kk ennen kilpailujen ajankohtaa. Mikäli yhteisiä SM-kilpailuja ei voida keväällä toteuttaa, lajikohtaisia SM-kilpailuja siirretään syksylle.

Kilpailujen SM-arvo säilyy, vaikka kaikilta alueilta ei kilpailuihin voisi osallistua (päätös kilpailujen arvon säilyttämisestä on tehty kansainvälisten liittojen linjausta noudattaen).

 

Kansainväliset kilpailut

Hallituksen linjaus kansainväliseen kilpailutoimintaan keväälle 2021  

 

 

Voimisteluliitto ei lähetä lapsia ulkomaille kilpailuihin toistaiseksi. Lisäksi liitto ei suosittele nuorille eikä aikuisille osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin ulkomailla.

 

Linjausta päivitetään koronatilanteen mukaan Voimisteluliiton hallituksen erillispäätöksellä. 

 

Linjaukseen tarkennukset: 

 

1. Voimisteluliitto voi lähettää aikuisten sarjoihin voimistelijoita/joukkueita voimistelulajien arvokilpailuihin (EM ja MM), Tokion Olympialaisten karsintoihin valmistaviin ja liittyviin kilpailuihin sekä lajien maailmancupin (WC,WCC) osakilpailuihin. 

 

2. Voimisteluliitto ei lähetä kansainvälisiin kilpailuihin tammi-maaliskuussa 2021 nuorten sarjojen voimistelijoita tai joukkueita. Loppukevään nuorten arvokilpailut ja niiden valmistautumiseen liittyvät kilpailut arvioidaan uudestaan viimeistään maaliskuussa koronatilanne ja kilpailuiden ilmoittautumisten aukiolo huomioiden. 

 

3. Voimisteluliitto ei lähetä voimistelijoita tai joukkueita kansainvälisiin ikäsarjakilpailuihin (WAGC,EAGC) toukokuun loppuun asti 2021. Tilanne arvioidaan keväällä uudestaan kesän kilpailuiden osalta.  

 

4. Virtuaalisiin kv-kilpailuihin osallistuminen on mahdollista (eri ikäisille) lajeissa, joissa virtuaalikilpailuita järjestetään.  

 

Matkustukseen ja kuluihin liittyvät linjaukset: 

 

Voimisteluliitto aloittaa matkajärjestelyt vasta siinä vaiheessa, kun kilpailun varma toteutuminen voidaan taata järjestävän tahon puolesta. 

 

Mikäli kilpailumatkalle lähtee alaikäinen voimistelija, hänen matkastaan ja mahdollisesta sairastumisesta sekä siihen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista kilpailumatkalla on vastuussa urheilijan huoltajat. Voimisteluliitto edellyttää huoltajilta kirjallisen sopimuksen vastuun kantamisesta. 

 

Voimisteluliitto ei lähetä kilpailuihin erikseen joukkueenjohtajia. Tuomari lähetetään, mikäli joku on suostuvainen koronatilanne huomioiden lähtemään, muuten liitto/osallistujat maksavat tuomarisakot (sovitaan kilpailukohtaisesti huomioiden kilpailun taso ja tuomarisakon suuruus). 

 

Voimisteluliitto ei sitoudu maksamaan koronasta aiheutuvia lisäkuluja, kuten koronatestit, todistukset ja mahdolliset lisämajoituskulut.  

 

Voimistelijoiden, valmentajien, tuomareiden sekä asiantuntijoiden ja muiden delegaation jäsenten osalta Voimisteluliitto ei korvaa karanteeniajan ansionmenetystä. 

 

Voimistelijoiden ja kaikkien delegaation jäsenten on syytä huomioida, ettei matkavakuutus kata kaikkia koronaan liittyviä lisäkustannuksia. Mahdolliset lisäkustannukset jäävät jokaisen voimistelijan ja muiden lähtijöiden omalle vastuulle. 

 
Lisätietoja kilpailutoiminnasta ko. lajin lajipäälliköltä/lajivastaavalta

 

Voimisteluliiton linjaukset kevään leirien osalta

2.2.2021

Helmikuun aikana leiritoimintaa ei toteuteta leviämisvaiheen alueilla, eikä leviämisvaiheessa olevilta alueilta tule lähteä leireille muille alueille. Leirejä, joissa on osallistujia usean eri sairaanhoitopiirin alueelta, ei toteuteta, mikäli heille ei pystytä tarjoamaan riittävän erillään toisistaan olevia olosuhteita.

Poikkeuksena maajoukkuetoiminnan (mukaan lukien poikien telinevoimistelun vauhtiryhmäläisten, rytmisen voimistelun N-ryhmään valittujen voimistelijoiden sekä joukkuevoimistelun talent- ja haastajarinkeihin kuuluvien, juoniorisarjassa kisaavien joukkueiden) leireily.

Maaliskuun leirien tilannetta tarkastellaan seuraavan kerran viimeistään 21.2. Helmikuun peruuntuneita leirityksiä pyritään järjestämään korvaavana ajankohtana myöhemmin keväällä, kesällä tai syksyllä, lajin kilpailukalenterit ja opistojen varaustilanteet huomioiden.”

Lisätietoja ko. leirin vastuuhenkilöltä 

 

Haku