Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kiinnostaako Special Olympics telinevoimistelu? – Vastaa kyselyyn nyt!
08.09.2023

Kiinnostaako Special Olympics telinevoimistelu? – Vastaa kyselyyn nyt!

Voimistelijat roikkumassa puolapuilta.

Onko seurassasi telinevoimistelua? Haluaisiko seurasi tarjota yhdenvertaisia mahdollisuuksia liikkua ihan kaikille liikkujille? Kiinnostaako uusi kohderyhmä?

Voimisteluliitto on avannut kyselyn Special Olympics telinevoimistelusta kiinnostuneille seuroille. Toivomme paljon vastauksia, vastaaminen kyselyyn ei sido seuraa mihinkään.

Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa voimisteluseurojen kiinnostusta Special Olympics ja/tai soveltavaan telinevoimistelun kehittämiseen Ahos-apurahalla. Kyselyllä pyritään myös selvittämään soveltavan telinevoimistelun nykytilaa voimisteluseuroissa. Kysely on auki 22.9. asti. 

Kyselyyn vastanneet seurat pääsevät mukaan Soveltavan voimistelun verkostoon sekä saavat apua Ahos-apurahan hakemiseen. Lisäksi Voimisteluliitto tarjoaa hakeneille seuroille sparrausta toiminnan käynnistämiseen. 

VASTAA KYSELYYN KLIKKAAMALLA TÄSTÄ (AUKEAA UUTEEN IKKUNAAN).

Ahos-apuraha toiminnan käynnistämisen tueksi

Ahos-apurahaa voivat hakea esimerkiksi valmentajat, ohjaajat, yhdistys- ja seuratoimijat tai kouluttajat, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan vammaisurheilun ja -liikunnan teemoissa. 

Ahos-apurahaa hallinnoivat Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Punaisen Ristin Ahos-säätiö. Paralympiakomitea vastaanottaa hakemukset ja tekee esityksen, jonka pohjalta Ahos-säätiö päättää tuista. Hakijan omavastuu on 20 prosenttia haetusta summasta.

Mikä Special Olympics?

Special Olympics on kehitysvammaisten henkilöiden urheilujärjestö, jonka tehtävänä on järjestää ympärivuotista urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma, antaen heille mahdollisuuden säännölliseen harjoitteluun, kilpailemiseen sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja yhteisön kanssa. Suomessa Special Olympics -toiminnasta vastaa Suomen Paralympiakomitean alainen Special Olympics Finland. 

Suomessa voimistelussa ainoa laji on tällä hetkellä rytminen voimistelu, mutta tavoitteena on käynnistää toimintaa myös telinevoimistelussa. 

 

Lisätiedot ja kysymykset:
Sini Mattila
etunimi.sukunimi@voimistelu.fi
p. 0400569867

Haku