Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kevätkokous hyväksyi sääntömuutoksen tuomareiden esteellisyyteen
29.03.2022

Kevätkokous hyväksyi sääntömuutoksen tuomareiden esteellisyyteen

TeamGym tuomarit

Voimisteluliiton kevätkokous järjestettiin lauantaina 26.3.2022 Helsingissä. Kokouksessa hyväksyttiin yleisiin kilpailu- ja kurinpitosääntöihin sääntömuutos tuomareiden esteellisyyteen liittyen sääntöjen kohtaan 5. Sääntömuutos astuu voimaan 1.1.2024, joten lajien tulee siirtymäaikana huolehtia, että heillä on tuomarikoulutuksen ja tuomarien määrän lisäämisen avulla riittävä määrä esteettömiä tuomareita kilpailujärjestelmän toteuttamiseen.

Esteellisyys kohdan keskeinen muutos on kaikkien nimettyjen valmentajien esteellisyys toimia voimistelijan / joukkueen tuomarina, arvioitsijana kaikissa lajin kotimaisissa kilpailujärjestelmän mukaisissa kilpailuissa 1.1.2024 alkaen. Väliaikainen poissaolo tehtävästä esimerkiksi vanhempainvapaan, opintovapaan tms. takia ei muuta esteellisyyttä.

31.12.2023 asti noudatetaan sääntöä, jonka mukaan esteellinen toimimaan tuomarina on nimetty vastuuvalmentaja ja esteellisyys koskee kotimaisia arvokilpailuita. Osalla lajeista on lajin omassa tuomariohjesäännössä päätetty ja kirjattu lajin tuomareita koskevia tarkempia esteellisyysmääritelmiä ja nämä ovat voimassa ko. lajeissa. Lajikohtaiset säännöt löytyvät jokaisen lajin sivuilta ja niistä voi tiedustella tarvittaessa lajin lajipäälliköltä / lajivastaavalta.  

Voimassa olevat hyväksytyt yleiset kilpailu- ja kurinpitosäännöt löytyvät täältä.

Haku