Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kansainväliset telinevoimistelukilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa verkon välityksellä
26.10.2021

Kansainväliset telinevoimistelukilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa verkon välityksellä

Kansainvälinen kilpaileminen ei välttämättä vaadi ympäristöä kuormittavaa matkustamista, sillä kilpailut voidaan järjestää verkossa. Ensimmäistä kertaa nuorten Pohjoismaiden mestaruus ratkeaa niin, että voimistelijat kilpailevat samanaikaisesta neljässä eri maassa.  

Kansainvälisiin kilpailuihin osallistuminen on yleensä tarkoittanut matkustamista, tavallisesti lentäen, mikä on huono ratkaisu ympäristön kannalta. Pohjoismaiden nuorten mestaruus ratkeaa tulevana lauantaina ensimmäistä kertaa kilpailussa, missä jokaisen maan urheilijat tekevät suorituksensa omassa maassaan ja kilpailusuoritus välitetään verkon kautta tuomareille.

Suomalaiset telinevoimistelijat kokoontuvat Kuortaneen urheiluopistolle, missä heidän suorituksensa välitetään Tanskassa, Ruotsissa ja Islannissa oleville tuomareille. Suomen tuomarit työskentelevät Kuortaneelta käsin ja näkevät suoritukset suorana. Videokamerat on ohjeistettu asettamaan jokaisessa maassa niin, että kaikki tuomarit näkevät suoritukset samasta kuvakulmasta. Jokaisella maalla on kaksikymmentä minuuttia aikaa tehdä suoritukset tietyllä telineellä.

”Tarkoitus on oppia verkon yli pidettävien kilpailujen järjestelystä, jotta suomalaiset seurat voivat tulevaisuudessa hyödyntää mallia. Uskon, että tämä lisää jatkossa sellaisten kilpailujen määrää, joihin voi osallistua myös etänä”, sanoo naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen.

Kilpailukonseptin on kehittänyt Pohjoismaiden voimisteluliitot yhteistyössä. Alun perin kilpailut piti järjestää keväällä 2021, mutta koronapandemian vuoksi niitä siirrettiin. Vaikka tällä hetkellä matkustaminen on sallittua, kilpailut päätettiin kuitenkin pitää etäjärjestelyin.

”Vastuullisuus on voimisteluliiton arvo. Yhtenä vastuullisuusohjelmamme osa-alueena on ympäristön huomioiminen. Tämä kilpailukonsepti on rakennettu, jotta voisimme tulevaisuudessa huomioida matkustamisen aiheuttamaa ympäristön kuormitusta ja urheilijoille muodostuvia kustannuksiakin. Etäkisat vähentävät ympäristön kuormittamista ja mahdollistavat useammalle urheilijalle myös kansainvälistä kilpailukokemusta”, Suomen Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso.

Nordic Championships Virtual Competition lauantaina 30.10.2021 klo 13.30–20.30 yhtä aikaa seuraavilla paikkakunnilla:

  • Eskilstuna (tytöt) ja Malmö (nuoret), Ruotsin joukkue
  • Fimleikafélagið Björk, Hafnarfjörður, Islannin joukkue
  • Kuortane, Suomen joukkue
  • Kööpenhamina, Tanskan joukkue

Kisan tulokset julkaistaan SES-palvelussa >>

 

 

Haku