Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kansainvälinen Voimisteluliitto sallii päähineen käytön
14.09.2021

Kansainvälinen Voimisteluliitto sallii päähineen käytön

Kansainvälisen Voimisteluliiton (FIG) hallitus kokoontui elokuussa videokonferenssissa. Voit lukea kokouksen aiheista ja tehdyistä päätöksistä tarkemmin Kansainvälisen Voimisteluliiton uutisesta klikkaamalla tästä (avautuu uuteen ikkunaan). 

Kansainvälinen Voimisteluliitto on tehnyt elokuun kokouksessaan päätöksen liittyen päähineiden käytön sallimisesta. Myönteinen päätös edistää entistä avoimempaa ja moninaisempaa voimistelua, mikä on merkittävä asia niin yhdenvertaisuuden, tasa-arvon kuin vastuullisuudenkin näkökulmasta.

Hallitus päätti, että kaikilla urheilijoilla on mahdollisuus käyttää päähinettä lajien kilpailuissa. Päähinettä käytettäessä on huomioitava turvallisuus ja muut asuun liittyvät vaatimukset. Turvallisuuteen liittyen päähineen tulee olla päähän tiiviisti istuva ja urheilijan kasvot tulee olla näkyvissä. Päähineen on oltava myös saman värinen kuin urheilijan muu asu. Tämä ehdotus esitetään hyväksyttäväksi seuraavassa Kansainvälisen Voimisteluliiton hallituksen tapaamisessa.

Voimisteluseurat tärkeässä roolissa kaikille avoimen toiminnan mahdollistamiseksi

Millä tavalla teidän seurassanne toimitaan päähineiden suhteen? Päähineen käytön mahdollisuus ja siihen liittyvät turvallisuuteen liittyvät seikat on hyvä huomioida seuran toiminnassa niin käytännössä kuin esimerkiksi viestinnässä. Päähineen käytön mahdollistaminen seuratoiminnassa on osa kaikille avoimen voimistelun mahdollistamista esimerkiksi monikulttuurisesta näkökulmasta.

Voimisteluliiton opetus- ja kulttuuriministeriön avustama Erityistä Voimaa -hanke pyrkii tuomaan esille hyviä olemassa olevia käytäntöjä esiin voimisteluseuroista liittyen kaikille avoimeen toimintaan. Onko sinun seurassasi toimintatapoja, jota haluaisit jakaa muille esimerkiksi päähineisiin liittyen? Ota yhteys hankkeen projektikoordinaattori Sini Mattilaan (etunimi.sukunimi@voimistelu.fi) ja jaa hyvät käytännöt. 

Erityistä VoiMaa -hankkeen tavoitteena on kehittää voimisteluseuroihin kaikille avoimia ja saavutettavia harrastusmahdollisuuksia. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat monikulttuuristen perheiden lapset ja nuoret sekä neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavat lapset ja nuoret. Hanke toteutetaan yhteistyössä pilottiseurojen kanssa.

Haku