Home » Uutiset » Kairon maailmancup on voimisteltu suomalaisten osalta päätökseen
16.02.2024

Kairon maailmancup on voimisteltu suomalaisten osalta päätökseen

Kairon telinevoimistelun maailmancupin toisena karsintapäivänä kisattiin naisten permannolla ja puomilla sekä miesten hypyssä, nojapuilla ja rekillä. Suomalaisten perjantain parhaan sijoituksen teki Elias Koski, joka voimisteli rekillä sijalle 12. Suomalaiset eivät jatka viikonlopun finaaleihin.

Perjantain 16.2. karsinnoissa suomalaisia voimistelijoita nähtiin hypyssä, nojapuilla sekä rekillä. Hypyssä kilpailivat Joona Reiman (Tampereen Sisu) sekä Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH). Reimanilla on takana pitkä kuntoutus ja edellisistä kisoista on kulunut jo melkein puolitoista vuotta. Reiman ylsi sijalle 32 pistein 13,380 ja Koski sijoittui sijalle 42 pistein 6,920.

”Fiilis on vähän molemminpuolinen, että olen tyytyväinen, että pystyin kuitenkin pitkän kuntoutuksen jälkeen tulemaan takaisin kisaan ja sitten on huono fiilis, että epäonnistuin, enkä pystynyt näyttämään sitä parasta kisapäivää, mutta eiköhän se tule vielä”, kertoo Reiman.

Nojapuilla kilpailivat Elias Koski sekä Joona Reiman. Koski kaatui alastulossa, mutta voimisteli siitä huolimatta sijalle 29 pistein 12,500. Reiman puolestaan sijoittui sijalle 42 pistein 11,070.

”Nojapuilla minulla tuli alastulossa kaatuminen. – En saanut näissä kisoissa ulosmitattua kaikkea sitä osaamista, mitä minulla on. Tuntuu, että oli muutama turha ja ehkä vähän tyhmäkin virhe. – Jotkut sarjat onnistuivat ja kaikki eivät, mutta tästä opitaan, ja tämä oli kuitenkin vasta kauden avauskisa, niin eiköhän ensi viikolla taas homma jatku!” toteaa Koski.

Rekillä Koski koki päivän onnistumisen suoritettuaan uuden sarjan ehjästi läpi. Tällä hän ylsi sijalle 12 pistein 13,470. Leo Lehtinen (Gymna Turun Taitoliikuntakeskus) palasi myös Reimanin tavoin kisakentille pitkän tauon jälkeen. Lehtinen sijoittui rekillä sijalle 17 pistein 13,130. Sekä Koski että Lehtinen sijoittuivat 20 parhaan joukkoon, kun kilpailijoita oli yhteensä 44.

”Kisa meni ihan hyvin ja olen ihan tyytyväinen suoritukseen. Pieniä virheitä tuli sarjassa, mitä pystyisi korjaamaan seuraavaan kisaan, mutta hyvä fiilis jäi kuitenkin, ja mukava palata taas kilpailukentille loukkaantumisen ja pitkän tauon jälkeen”, kommentoi Lehtinen.

Kairon telinevoimistelun maailmancupin karsinnat ovat nyt ohi, ja kisat jatkuvat lauantaina 17.2. ensimmäisellä finaalipäivällä. Suomalaiset voimistelijat eivät jatka viikonlopun finaaleihin.