Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kaikille avointa toimintaa voimisteluseuroissa
31.08.2021

Kaikille avointa toimintaa voimisteluseuroissa

Voimistelu kuuluu kaikille. Haluamme tarjota kaikille liikkujille yhdenvertaiset mahdollisuudet harrastaa. Voimistelu kasvattaa hyvinvointia myös erityistä tukea tarvitseville liikkujille. Erityistä tukea tarvitseva voimistelija voi osallistua ryhmiin harrastajana ja edetä halutessaan myös kilpailemaan. Lajina voimistelu mahdollistaa erityisen tuen tarpeiden huomioimisen osaavien seurojen ohjaajien ohjauksessa. Voimistelu edistää strategiansa mukaisesti kaikille avoimia ja saavutettavia harrastamismahdollisuuksia esimerkiksi käynnissä olevilla liikunnan edistämishankkeilla, joista yksi on Erityistä Voimaa -hanke.

Erityistä VoiMaa -hankkeen tavoitteena on i kehittää voimisteluseuroihin kaikille avoimia ja saavutettavia harrastusmahdollisuuksia. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat monikulttuuristen perheiden lapset ja nuoret sekä neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavat lapset ja nuoret. Hanke toteutetaan yhteistyössä pilottiseurojen kanssa.

Pilottiseurat edistämässä kaikille avointa toimintaa

Hankkeen pilottiseuroja on yhteensä kymmenen ja jokainen pilottiseuroista useiden muiden toimenpiteiden lisäksi järjestää tulevalla syyskaudella uusia avoimia sekä kohdennettuja ryhmiä hankkeen kohderyhmä huomioiden. Syksyn ryhmissä on hyvin edustettu voimistelun eri lajeja tanssista telinevoimisteluun. Osalle pilottiseuroista hankkeen kautta toteutuvat ryhmät ovat täysin uusi asia seuralle, osalla taas on ollut jo aiemmin samankaltaista toimintaa. Seurat saavat hankkeen kautta vertaistukea toisiltaan ja hyviä vinkkejä sekä neuvoja toimenpiteiden eteenpäin viemisessä. 

Kohdennetuista ryhmistä löytyy ryhmiä erityistä tukea tarvitseville liikkujille. Osa ryhmistä on suunnattu kohdennetusti esimerkiksi neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaaville. Ryhmiä suunnitellessa seurat ovat ottaneet huomioon monia asioita kohderyhmään, ryhmäkokoon, ohjaukseen sekä markkinointiin ja viestintään liittyviin asioihin. Esimerkiksi avustajakäytänteiden huomioiminen on ollut monelle seuralle uusi asia ja sen myötä nettisivuille sekä mainoksiin on lisätty tietoa.

Katso hankkeen pilottiseurat klikkaamalla tästä (aukeaa uuteen ikkunaan).

Hankkeen uutiskirje tilaukseen

Mikäli kiinnostuit ja haluat lisätietoa hankkeesta, sen toimenpiteistä sekä niiden etenemisestä voit tilata hankkeen uutiskirjeen laittamalla viestiä hankkeen projektikoordinattorille Sini Mattilalle (etunimi.sukunimi(at)voimistelu.fi).

 

Kuvassa voimistelijat harjoituksissa (Kuva:Vilma Pekkala).

Haku