Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kaija Koo liikuttaa Superstadionille – yhdistää voimansa yhden Suomen suurimman lajiliiton kanssa
03.07.2023

Kaija Koo liikuttaa Superstadionille – yhdistää voimansa yhden Suomen suurimman lajiliiton kanssa

Rakastettu tinakenkäkuningatar Kaija Koo, ja yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, Voimisteluliitto, yhdistävät voimansa ennennäkemättömällä tavalla. Kaija Koo, joka on liikuttanut ihmisiä musiikillaan jo vuosikymmenten ajan, ottaa varaslähdön kohti Helsingin Olympiastadionia, jossa hän järjestää 19. päivä elokuuta Superstadion-konserttinsa. Tänään, heinäkuun 3. päivänä, Kaija Koo ja Voimisteluliitto taltioivat kuvauksen, kun noin 400 voimistelijaa ympäri Suomen ovat yhdessä mukana kenttäohjelmassa Olympiastadionilla. 

Voimistelijat esittävät suomalaista kulttuuriperintöä kenttäohjelman muodossa. Kenttäohjelmat ovat edelleen vahva käyntikortti maailmalla, jossa Suomi on tunnettu näyttävistä, kuvioita vaihtavista, taiteellisista ja taitavista voimisteluohjelmista. Niissä on mukana parista sadasta yli tuhanteen voimistelijaan. Kenttäohjelmat ovat osa suomalaista kulttuuriperintöä ja ne on mainittu aineettoman kulttuuriperinnön luettelossa.

Musiikin ja liikunnan voiman yhdistävä kenttävoimisteluesitys pohjautuu Kaija Koon Supernaiset-hittiin, johon koreografi Eerika Laalo-Häikiö on tehnyt tarinallisen koreografian. Esitys kuvastaa yhdessä tekemisen voimaa, kun koreografia huipentuu massiiviseen Kaija Koon sykkivään logoon.

– Tarina kuvastaa kavereiden ja yhteisön tärkeyttä. Oli hienoa lähteä tekemään tätä yhteistyötä. Musiikki yhdistettynä voimisteluun ja tanssiin on tutkitustikin hyvinvointia lisäävää. Minun tavoitteenani on innostaa ihmisiä liikkumaan, toteaa Laalo-Häikiö.

Kuvattavaan esitykseen osallistuu satoja eri ikäisiä voimistelijoita kautta maan. Esitys toimii lähtölaukauksena niin artistin elokuiselle Superstadion-konsertille, kuin heinäkuussa Amsterdamissa järjestettävälle kansainväliselle World Gymnaestrada -voimistelutapahtumalle. Hollantiin lähtee Suomesta yhteensä yli 1700 voimistelijaa. Suomalaiset muistavat tapahtuman Helsingistä vuodelta 2015. 

Idea ainutlaatuisesta esiintymisestä tuli Kaija Koolta, joka on ihaillut kenttäohjelmien näyttävyyttä ja haaveillut pääsevänsä tekemään yhteistyötä voimistelijoiden kanssa. Sopiva tilaisuus yhdistää kahden eri alan, musiikin ja liikunnan synergia, syntyi nopeasti Superstadion-konsertin lanseerauksen jälkeen. 

– Nyt on luvassa ainutlaatuista ja ainutkertaista yhdessä tekemisen riemua! Stadion jylhänä Suomi-ikonina sai minut haaveilemaan suuresta liikunnallisesta tapahtumasta. Enpä olisi uskonut, että tällainen suuri haave todellakin toteutuu Superstadion-konserttini lisäksi. Kiitos Voimisteluliitto miten rohkeasti ja avoimesti lähditte mukaan keräämään voimistelijoita meidän Stadion-supernäytökseemme ja kiitos kaikille voimistelijoille, jotka lähditte ympäri Suomen toteuttamaan tätä superspektaakkelia! Olen kiitollinen ja itsekin liikuttunut tästä kaikesta. Haaveet eivät ole turhia, sillä ne voivat todellakin toteutua! Kaija Koo kommentoi. 

– Voimistelu luo iloa ja elämyksiä, ja se tuo ystävät yhteen. Samaan tapaan kuin Kaija Koon musiikkikin. On mahtavaa päästä yhdessä liikuttamaan suomalaisia ja tuomaan yhdessä esille liikunnan merkitys ihmisten hyvinvoinnille, sanoo Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso

– Elokuun Kaija Koon konserttia on yhdessä valmisteltu tapahtumajärjestäjän kanssa sen julkistamisesta alkaen ja elokuussa tulemme kokemaan hienon illan Olympiastadionilla. Hienoa, että matkalla kohti elokuuta toteutetaan ainutlaatuisia tekoja, kuten voimistelun kenttäohjelman taltioitava kokonaisuus heinäkuisella Olympiastadionilla. Toivotamme osaltamme kaikki konserttiin saapuvat tervetulleiksi stadionille ja tietysti fiiliksen takia, Olympiastadionin markkinointi- & viestintäjohtaja Marju Paju kommentoi.

KAIJA KOO
Lukuisista hiteistään tunnettu Kaija Koo on taitava tulkitsija, joka yhdistää musiikillaan sukupolvia. Hänen maratonmaisen uransa aikana kertynyt yleisö koostuu niin nuorista kuin vanhemmistakin kuulijoista, jotka ovat seuranneet artistin uraa alusta asti. Suomalaisen popmusiikin kuningatar Kaija Koo on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia, voittanut ainoana artistina Emma Gaalassa kolme kertaa Vuoden naissolistin palkinnon, ollut mukana kahdella supersuositulla Vain Elämää -kaudella ja julkaissut useita legendaarisiksi muodostuneita hittikappaleita. Lisäksi hänen huikeat Hartwall Arenan Superkonserttinsa vuosina 2014, 2015 ja 2018 ovat olleet kaikki loppuunmyytyjä. Kaija Koo julkaisi uransa 14. albuminsa Taipumaton huhtikuuta 2021. Albumi myi platinaa ja pysyi Suomen virallisen albumilistan kärjessä kolme viikkoa. Taipumaton antoi nimensä myös syksyllä 2021 ilmestyneelle Kaija Koon elämäkerralle. Tammikuussa 2023 sai ensi-iltansa Ylen tuottama Kaija Koo: Tinakenkäkuningatar -henkilödokumentti, joka sai sekin huimat katsojaluvut.

SUOMEN VOIMISTELULIITTO
Suomen Voimisteluliitto on voimistelun lajiliitto, jonka 330 jäsenseurassa järjestetään monipuolista liikuntaa yli 116 000 eri-ikäiselle suomalaiselle. Voimistelu liikuttaa harrasteesta huipulle. Voimistelun kilpalajeja on yhdeksän ja harrastetunteja tanssista kehonhuoltoon. Voimisteluliitto on yksi suurimmista lajiliitoista ja Suomen suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. 

Kenttäohjelman kuvauksen järjestävät Warner Music Live, Suomen Voimisteluliitto, Stadion-säätiö, Helsingin kaupunki, Lippupiste ja Helsingin seudun liikenne HSL.

KAIJA KOO – SUPERSTADION 
Very special guest Käärijä
Helsinki, Olympiastadion
La 19.8.2023
Ovet klo 17.30

Liput alk. 49,90€ + tilausmaksut (alk. 1,50€ Lippu.fi)
VIP-liput alk. 159,00€ + alv.

Kaija Koo:
Instagram
Facebook
TikTok
Spotify
warnermusic.fi/kaijakoo

Haku