Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kaia Tanskaselle kaksi telinekohtaista SM-kultaa naisten telinevoimistelussa
07.05.2023

Kaia Tanskaselle kaksi telinekohtaista SM-kultaa naisten telinevoimistelussa

Naisten telinevoimistelun telinefinaalit voimisteltiin tänään 7.5. Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Päivän tähti Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat) nappasi huippusuorituksillaan sekä permannon että eritasonojapuiden SM-kultaa. 

Voimistelun yhteisissä SM-kilpailuissa nähtiin tänään Tampereella tiukkaa taistoa naisten telinevoimistelun telinefinaaleissa. Suomen mestaruudet jaettiin neljällä telineellä: hyppy, eritasonojapuut, permanto ja puomi. Telinefinaaleissa mitalit jakautuivat tänään iloisesti monelle eri voimistelijalle eri seuroihin, mikä kertoo lajin monipuolisesta kehityksestä koko Suomen ympäri. 

Kahden telineen mestari Kaia Tanskanen kovassa iskussa 

Jyväskylän Voimistelijoiden lupaus ja eilen tuoreeksi neliottelun Suomen mestariksi kruunattu Kaia Tanskanen näytti tänään telinefinaaleissa loistokasta taidokkuutta. Ykkössija lähti Tanskaselle sekä permannolta upeasti pistein 13,133 että eritasonojapuilta pistein 12,233. 

“Tuntuu superhyvältä! Olen ylpeä itsestäni, että pystyin saavuttamaan yhteensä kolme Suomen mestaruutta näistä kilpailuista. Tiesin, että osaan sarjani, pidin sen mielessä ja se toimi”, juhli Tanskanen voittonsa jälkeen. 

Puomin mestaruus Misella Antilalle 

Puomin Suomen mestariksi tänään itsensä taituroi Oulun Pyrinnön Voimistelujaoston Misella Antila. Viime vuonna Antila jäi puomin SM-finaalissa hopeasijalle ja tänään telineellä napattu kulta on hänelle ensimmäinen laatuaan, josta voimistelija on iloinen. 

“Tuntuu hyvältä! Pysyvää sarjaa lähdettiin hakemaan ja sain jopa parannettua hieman karsinnoista. Voiton avain oli varmaan se, että sain pidettyä hermot kasassa ja tehtyä semmoisen sarjan mitä treeneissäkin on tehty”, analysoi Antila. 

Hypyn SM-kultaa Adeliina Siikalalle 

Hypyssä uudeksi Suomen mestariksi palkittiin Adeliina Siikala (HIFK Gymnastics). 

“Hyvältä tuntuu! Paljon on treenattu ja tässä se nyt näkyy. Tänään meni tosi hyvin. Finaaleissa olen ollut aiemminkin, mutta mitalia ei ole tullut, nyt se tuli sitten kultaisena”, kommentoi Siikala iloisena kilpailun jälkeen. 

Siikalan kilpailukalenterissa seuraavana tiedossa on kesäkuussa järjestettävät maailmancupkilpailut Israelissa. 

 

Naisten telinefinaalien tulokset 

Hyppy 

 1. Adeliina Siikala (HIFK Gymnastics), 12,783
 2. Nanna Halme (Taipumattomat), 12,349
 3. Malla Montell (Oulun Pyrintö), 11,866

Eritasonojapuut 

 1. Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat), 12,233
 2. Minea Vuorisalo (Espoon Telinetaiturit), 11,966
 3. Iida Haapala (Voimisteluseura Keski-Uusimaa), 11,433

Permanto 

 1. Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat), 13,133
 2. Saara Kokko (Oulun Pyrintö), 12,833
 3. Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit), 12,533

Puomi 

 1. Misella Antila (Oulun Pyrintö), 12,366
 2. Sara Laiho (Kuusikon Urheilijat), 12,033
 3. Saara Kokko (Oulun Pyrintö), 11,233

 

Katso kaikki päivän tulokset täältä 

 

Voimistelun SM-kilpailut käydään Tampereella 5.-7.5.2023. Mukana ovat kaikki kahdeksan Voimisteluliiton kansainvälistä kilpailulajia: akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, miesten telinevoimistelu, naisten telinevoimistelu, rytminen voimistelu, TeamGym ja trampoliinivoimistelu. 

 

Haku