Home » Uutiset » Kaia Tanskanen ylivoimaisesti naisten telinevoimistelun neliottelun Suomen mestariksi
06.05.2023

Naisten telinevoimistelun neliottelun uusi Suomen mestari vuosimallia 2023 on Kaia Tanskanen Jyväskylän Voimistelijoista. Hopealle voimisteli Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit) ja pronssille Adeliina Siikala (HIFK Gymnastics).

Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat) taisteli Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa tänään tiensä kultamitalille ylivoimaisesti yhteispistein 49,500. Neliottelun SM-kulta oli Tanskasen uran ensimmäinen.

Ennakkosuosikin paikalta mestariksi

Kaia Tanskanen teki jo kevään EM-kilpailuissa upean suorituksen voimistelemalla ottelufinaalin. Ennakkosuosikin asemasta SM-kilpailuihin lähtenyt Tanskanen lunasti tänään odotukset ja teki kokonaisuutena varman suorituksen.

“Kolme ensimmäistä telinettä menivät todella hyvin. Sain korkeimmat pisteet hypyssä. Puomi oli hieman stressaava ja putosin kahdesti,” analysoi Tanskanen suorituksiaan voittonsa jälkeen.

Tanskanen on iloinen lopputuloksesta, sillä voitto oli urheilijan päivän tavoitteena. Avain päivän kultamitaliin oli kilpailusta nauttiminen.

“Yritin muistaa hengittää ja kertoa itselleni, etten yliajattelisi liikaa tai asettaisi liikaa paineita vaan tärkeää on nauttia ja pitää hauskaa. Olen todella onnellinen voitosta ja se kertoo siitä, että kaikki salilla harjoitteluun laitettu kova työ tuotti tulosta muutamista epäonnistumisista huolimatta,” kommentoi neliottelun uusi Suomen mestari Tanskanen tyytyväisenä.

Kilpailussa yllättäviä epäonnistumisia

Naisten neliottelussa kilpailun voittaja oli tänään ylivoimainen. Kilpailussa ei nähty odotettua tiukkaa taistelua, ja suorituksiin mahtui tänään yllättävän paljon epäonnistumisia läpi sarjan.

Kolmen kärjessä nähtiin tänään uusia nimiä. Ensimmäistä kertaa aikuisten SM-kilpailuissa voimistellut Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit) nappasi tulokkaana onnistuneesti hopeasijan.

“Se, että tulee uutena naisten sarjaan ja heti kärkeen on ollut odotettavissa jo junnuvuosista saakka. Olivia on selkeä tuleva vahvistus kärkiurheilijoihin,” kommentoi lajipäällikkö Satu Murtonen

Huomenna sunnuntaina SM-kilpailut jatkuvat telinefinaaleilla, joihin jatkaa lauantain ottelijoista kuusi voimistelijaa. Finaaleihin lähdetään puhtaalta pöydältä ja sijoitusten osalta kaikki on vielä mahdollista.

Huhtikuun EM-kilpailuissa Suomen naiset saavuttivat joukkuepaikan tuleviin syksyn MM-kilpailuihin. SM-kilpailut toimii yhtenä karsintana MM-joukkueeseen, johon valitaan viisi voimistelijaa. Telinevoimistelun MM-kilpailut käydään Belgian Antwerpissa 30.9.-8.10.2023.

Naisten neliottelun tulokset

1. Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat), 49,500
  2. Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit), 47,300
  3. Adeliina Siikala (HIFK Gymnastics), 46,850

Katso kaikki kilpailun tulokset täältä

Voimistelun SM-kilpailut käydään Tampereella 5.-7.5.2023. Mukana ovat kaikki kahdeksan Voimisteluliiton kansainvälistä kilpailulajia: akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, miesten telinevoimistelu, naisten telinevoimistelu, rytminen voimistelu, TeamGym ja trampoliinivoimistelu.

Kuva: Milla Vahtila