Home » Uutiset » Kaia Tanskanen voimisteli hyppyfinaaliin telinevoimistelun World Challenge Cupissa
24.09.2022

Kaia Tanskanen ja Sani Mäkelä kisa-asuissaan.

Telinevoimistelun World Challenge Cup käynnistyi Pariisissa lauantaina 24.9.2022. Ensimmäisenä kilpailupäivänä kisattiin karsinnat, joista Suomelle avautui jatkopaikka naisten hyppyfinaaliin, kun Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat) voimisteli viidennelle sijalle karsinnoissa 12,900 pisteellä. Finaaleissa kilpailee kunkin telineen kahdeksan parasta voimistelijaa.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Olisin toivonut, että nojapuut olisivat menneet paremmin, mutta olen todella iloinen siitä, miten hyvin puomi ja hyppy menivät. Puomilla kokeilin uusia taitoja ja hypyssä pääsin finaaliin. Finaalipaikka tuntuu erityisen hienolta, sillä täällä kisaa huippu-urheilijoita, jotka ovat kisanneet olympialaisissakin. Odotan innolla huomisen hyppyfinaalia, Tanskanen iloitsee.

Sani Mäkelän (HIFK Gymnastics) kilpailut päättyivät karsintoihin, mutta myös hän iloitsee päivän onnistumisista. Mäkelän paras sijoitus oli 20. (hyppy) pistein 13,350.

– Ensimmäinen hyppyni oli paras, mitä olen ikinä hypännyt, ja siihen olen tyytyväinen. Toista hyppyä yritin vaikeuttaa, mutta hyppy meni pilalle jo vauhdinotossa. Nojapuilla tein todella hyvän sarjan, mutta alastuloa tehdessä kädet lipesivät aisasta, Mäkelä summaa.

Tanskasen seurana hyppyfinaalissa voimistelevat karsinnoissa ensimmäiseksi sijoittunut Jade Carey (Yhdysvallat), toiseksi tullut Jordan Chiles (Yhdysvallat) ja kolmanneksi yltänyt Coline Devillard (Ranska). Lisäksi finaalissa nähdään Lisa Vaelen (Belgia), Greta Mayer (Unkari), Nancy Taman (Egypti) ja Aneta Holasova (Tsekki).

Myös Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki) ja Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) jäivät ilman finaalipaikkoja. Kosken paras sijoitus oli 24. (renkaat) pistein 12,900 ja Kirmeksen 13. (permanto) pistein 13,650.

– Olen vähän pettynyt suoritukseeni. Kilpailuun mahtui hyviä ja huonoja puolia, mutta omalta osaltani huonoja puolia oli tänään enemmän. Viime viikkoina treenit ovat sujuneet vähän nihkeästi ja se näkyi myös kisoissa. Liikkeet sujuivat, mutta sarjojen loppuun viemisessä oli haasteita. Alastuloissa tuli hieman liikaa virheitä loppusarjassa. Pääkisoihin on vielä viisi viikkoa, eli vielä ei tarvitse hätääntyä, vaikka nyt vähän harmittaakin, Koski kertoo.

– Permanto meni aivan hyvin, vaikka siinä tuli iso rajanylitys ja ensimmäinen pätkä epäonnistui hieman. Muut kolme telinettä menivät aivan mönkään. Olin väsynyt ja puhki, sillä kilpailu oli niin pitkä, Kirmes kommentoi.

Valmentaja Timo Holopainen on Kosken ja Kirmesin kanssa samoilla linjoilla.

– Kilpailu oli raskas ja pitkä. Robertin permanto oli hyvä, mutta finaalipaikka meni sivuun harmittavasti 0,3 rajanylitykseen ensimmäisen suoran jälkeen. Yhtenä tavoitteena meillä oli päästä testaamaan MM-telineet podiumilla, ja kokemus oli opettavainen. Nyt kohti ensi viikonlopun SM-kisaa ja tähtäämme huippukuntoon lokakuun lopun MM-kisaan, Holopainen kannustaa.

World Challenge Cupin finaalit kisataan sunnuntaina 25.9. klo 14:30 alkaen. Naisten hyppyfinaali käydään klo 15:06 alkaen. Seuraa kilpailua livenä täältä ja tuloksia täältä.