Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kaia Tanskanen viides telinevoimistelun World Challenge Cupin hyppyfinaalissa
25.09.2022

Kaia Tanskanen viides telinevoimistelun World Challenge Cupin hyppyfinaalissa

Kaia Tanskanen poseeraa kisa-asussaan.

Pariisissa 24.9.25.9.2022 kisattu telinevoimistelun World Challenge Cup päättyi sunnuntaina telineiden finaaleihin. Suomen Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat) sijoittui hyppyfinaalissa viidenneksi pistein 12,925. Tanskanen kokee saaneensa kilpailuista paljon puhtia treeneihinsä ja tavoitteleekin seuraavaksi paikkaa MM-kilpailuihin.

Hyppyfinaalia dominoivat lauantain karsinnoissakin loistaneet yhdysvaltaiset Jade Carey ja Jordan Chiles sekä ranskalainen Coline Devillard. Carey voimisteli kultaa pistein 14,375, Chiles hopeaa pistein 14,025 ja Devillard pronssia pistein 13,850.

Tanskaselle kisakokemus oli vaikuttava, sillä hän sai kilpailla lajin kärkinimien seurassa.

– Kisaaminen finaaleissa oli uskomaton kokemus! Erityisen hienoa oli voimistella olympialaisurheilijoiden rinnalla. Olen tyytyväinen hyppyihini ja siihen, että pidin hermoni kurissa, vaikka olin viimeisenä vuorossa. Laskeutumiset olisivat voineet mennä paremmin, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen suoritukseeni. Jatkan treenaamista ja toivottavasti pystyn vielä kehittämään hyppyjäni, jotta pääsen kilpailemaan tämän vuoden MM-kilpailuihin, Tanskanen kertoo.

Kilpailuissa mukana kannustamassa olivat myös valmentajat Tiina Vilenius sekä Kim Tanskanen.

– Kaia hyppäsi tänään hienosti finaalin viimeisenä kilpailijana. Täyden hallin ja äänekkään yleisön edessä hän hallitsi hermonsa loistavasti ja sijoittui viidenneksi maailman huippuhyppääjien joukossa, Vilenius ja Tanskanen iloitsevat.

Telinevoimistelun World Challenge Cup järjestetään jälleen ensi viikonloppuna 30.9.–2.10.2022 Unkarin Szombathelyssa. Kilpailuissa Suomea edustavat Ada Hautala (Oulun Pyrintö) ja Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat).

Pariisin World Challenge Cupin tarkemmat tulokset löydät täältä.

Naisten hyppyfinaalin tulokset

1. Jade Carey (Yhdysvallat) 14,375

2. Jordan Chiles (Yhdysvallat) 14,025

3. Coline Devillard (Ranska) 13,850

5. Kaia Tanskanen (Suomi) 12,925

Haku