Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kaia Tanskanen permantofinaalin kuudes Pariisin World Challenge Cupissa
17.09.2023

Kaia Tanskanen permantofinaalin kuudes Pariisin World Challenge Cupissa

Vuoden viimeinen telinevoimistelun World Challenge Cup on voimisteltu päätökseen Pariisissa, Ranskassa sunnuntaina 17.9.2023. Sunnuntain finaalissa Suomea edustanut Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat -79) oli permantofinaalin kuudes.

Kaia Tanskanen ylsi permannolla kuudennelle sijalle pisteillä 12,500, parantaen sijoitustaan eilisestä karsintakilpailusta. Karsintakilpailussa Tanskanen voimisteli permannolla pisteet 12,650, sijoittuen seitsemänneksi. 

”Tämän päivän finaali onnistui hyvin ja olen todella ylpeä itsestäni! Oli siistiä päästä kilpailemaan näiden mahtavien voimistelijoiden kanssa! Finaalisuoritus tuntui hyvältä, onnistuin pysymään rauhallisena ja sain riittävästi voimaa suoritukseeni. Tulevissa MM-kilpailuissa toivon vielä puhtaampaa suoritusta ja aion mahdollisesti lisätä ohjelmaan hieman vaikeutta. MM-kilpailuihin lähden hyvällä energialla ja itsevarmuudella, tavoitteenani on varmistaa paikka ensi vuoden olympialaisiin”, kommentoi Tanskanen tyytyväisenä finaalisuoritustaan.

Telinevoimistelussa kilpaillaan seuraavan kerran MM-kilpailujen merkeissä Belgian Antwerpenissa 30.9.-8.10.2023.

Kaikki tulokset löydät täältä

Permanto (naiset)
1. Melanie De Jesus Dos Santos FRA 13,650
2. Jade Barbosa BRA 13,400
3. Alexa Moreno MEX 13,300

6. Kaia Tanskanen FIN 12,500

Taustaa World Challenge Cup -kilpailuista

World Challenge Cup -kilpailut ovat Kansainvälisen Voimisteluliiton (FIG) alaiset kilpailut, jotka on tarkoitettu vain yksittäisille voimistelijoille, maksimissaan 2 per maa per teline. Kilpailussa on vain telinekohtaiset karsinnat ja finaalit, eikä ottelukilpailuita. Finaaleihin pääsee kahdeksan parasta osallistujaa. Jokaisessa WCC-kilpailussa voimistelijalla on mahdollisuus voittaa palkintorahoja ja World Challenge Cup -pisteitä, jotka lasketaan mukaan jokaisen telineen World Challenge Cupin rankinglistaan. WCC ei ole karsintakilpailu arvokisoihin.

Haku