Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kaia Tanskanen ja Robert Kirmes ovat uudet Suomen mestarit
23.03.2024

Kaia Tanskanen ja Robert Kirmes ovat uudet Suomen mestarit

Telinevoimistelun SM-kisat starttasivat tänään 23.3.2024 Oulussa, missä Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat -79) voimisteli naisten neliottelun Suomen mestariksi pistein 51,050 ja Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) miesten kuusiottelun Suomen mestariksi pistein 80,450.

Lauantaina 23.3. naisten telinevoimistelijat kilpailivat vuoden 2024 Suomen mestaruudesta neliottelussa. Neliottelussa naiset voimistelivat neljä telinettä: hyppy, nojapuut, permanto ja puomi. Miesten telinevoimistelijat mittelivät puolestaan Suomen mestaruudesta kuusiottelussa, missä voimistelijat suorittivat kuusi telinettä: hevonen, hyppy, nojapuut, permanto, rekki ja renkaat. Sekä neli- että kuusiottelussa sijoituksen määrittää kaikilta telineiltä kerätty yhteispistemäärä.

Kaia Tanskanen voimisteli SM-kultaa naisten neliottelussa

Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat -79) voimisteli Suomen mestariksi naisten neliottelussa pistein 51,050. Tanskasen vahvuudet tänään olivat hyppy ja permanto. Tanskanen kertoo olevansa ylpeä suorituksestaan aiemman sairastelun ja siitä seuranneen epävarmuuden jälkeen.

”Olen todella iloinen voitosta ja siitä, että sain kaikki telineet voimisteltua läpi hyvin pistein. En malta odottaa kisaamista huomisissa telinefinaaleissa!” Tanskanen kommentoi tyytyväisenä.

Robert Kirmes miesten kuusiottelun Suomen mestari

SM-kullan miesten kuusiottelusta voimisteli Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) pistein 80,450. Kuusiottelun Suomen mestaruus oli Kirmeksen ensimmäinen. Vaikka telineillä tuli Kirmeksen mukaan pieniä virheitä, ja viimeisellä telineellä kaatuminen, on hän silti todella tyytyväinen suoritukseensa ja iloitsee Suomen mestaruudesta, mikä on vaatinut häneltä vuosien työn.

“Voitto tuntuu aivan mahtavalta! Nyt se vihdoin tuli. Monta vuotta sitä on työstetty, että päästäisiin tähän pisteeseen ja nyt vihdoin ollaan siellä korkeimmalla sijoituksella”, Kirmes toteaa iloisena. 

Telinefinaalit käydään Oulussa huomenna 24.3. klo 13.00 alkaen.

Tulokset 23.3.2024

Neliottelu (naiset)

1. Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat -79) 51,050

2. Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit) 48,050

3. Saara Kokko (Oulun Pyrintö) 47,300

Kuusiottelu (miehet)

1. Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) 80,450

2. Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) 78,350

3. Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH) 75,950

Kaikki tulokset tulospalvelusta >>

Lisätietoja kilpailuista Kisanetistä >>

Haku