Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun EM-alkukilpailun tunnelmia
15.05.21

Joukkuevoimistelun EM-alkukilpailun tunnelmia

Joukkuevoimistelun sunnuntaiseen EM-finaaliin voimistelivat sekä naisen että nuorten sarjoissa Tampereen Sisun ja Olarin Voimistelijoiden joukkueet: Minetit, OVO Team, Minetit Junior ja OVO Junior Team. 

Joukkuevoimistelun huiput pääsivät puolentoista vuoden tauon jälkeen kansainväliseen kilpailutunnelmaan EM-kilpailujen alkukilpailussa, jotka voimisteltiin lauantaina 15.5. Moskovassa Irina Viner-Usmanovan voimisteluhallissa. Osittain kansainvälinen kilpailutauko näkyi. Joukkueet olivat jännittyneitä, mutta ennen kaikkea onnellisia päästessään kilpailemaan yleisön ja kansainvälisen tuomariston eteen.

Tuttuun tapaan kovin taistelu EM-pisteistä käytiin Suomen ja Venäjän joukkueiden kesken, jotka olivatkin naisten sarjan seitsemän parasta joukkuetta. Nuorten sarjan kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon mahtui suomalaisten ja venäläisten lisäksi yksi Viron joukkue. 

Naisten sarjan alkukilpailun voiton vei Venäjän Madonna-joukkue pistein 18,983 Minettien sijoittuessa toiseksi pisteillään 18,650. 

– Saimme tehtyä tänään harjoitustasoisen suorituksen, mutta finaaliin jäi vielä parannettavaa. Huomisen tavoitteena on korjata pienet epätarkkuudet ja tuoda ohjelman tarinaa enemmän esille. Huomiseen lähdetään luottavaisin mielin ja otetaan tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta kaikki irti, Minetit-joukkueen tunnelmia välitti Camilla Berg, joka on joukkueen pitkäaikaisen kapteenin Ella Ratilaisen tavoin tehnyt paluun Minetit joukkueeseen, ainakin näin EM-kilpailujen ajaksi. 

OVO Team nautti päästessään esittämään Freddie Mercurylle kunnianosoituksena tehdyn koreografiansa kansainväliselle areenalle, mutta virheittä ei alkukilpailun suoritusta voimisteltu. Pisteet 18,100 riitti OVO Teamin osalta alkukilpailun 6. sijalle.

– Fiilis matolla oli mahtava, nautimme joka sekunnista. Suoritukseen emme tällä kertaa kuitenkaan voi olla tyytyväisiä, koska lopun nostossa tuli iso virhe. Mutta opimme tästä paljon ja huomiseen finaaliin lähdemme hyvillä fiiliksillä, OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen kertoi joukkueen tunnelmista alkukilpailun jälkeen. 

Naisten sarjan kolmannen suomalaisjoukkueen tavoitteena oli Moskovassa näyttää virtaavaa, kevyttä ja ilmailullista Gloriaa. Voimisteluseurojen Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat ja Tapiolan Voimistelijat yhteisjoukkue voimisteli seitsemänneksi pistein 17,567, mutta karsiutui maakiintiön vuoksi sunnuntain finaalista. 

– Meidän tavoitteena oli nauttia täysillä tekemisestä. Kaikilla oli mahtava fiilis ja olemme nostovirheestä huolimatta tyytyväisiä kisaan, Gloria-joukkueen kapteeni Laura Airila kertoi.

Sunnuntain finaalissa nähdään 12 parasta joukkuetta, mutta maakiintiön vuoksi vain kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta per maa. 

Nuorten EM-alkukilpailun tunnelmia

Tampereen Sisun nuorten joukkue Minetit Junior sai alkukilpailusta suomalaisittain parhaat pisteet 18,233 ollen alkukilpailun kolmas Venäjän Victoria ja Viron Siidisabad -joukkueiden jälkeen. 

Saimme tehtyä alkukilpailussa vahvan ja tarkan suorituksen, johon olemme tyytyväisiä. Huomiseen finaaliin lähdetään parantamaan ilmaisua ja tekemään entistä vahvemmin, Minetit Junior -joukkueen kapteeni Tilda Holappa kertoi.

Alkukilpailussa jaetulle viidennelle sijalle yhdessä Venäjän Oscar-joukkueen kanssa voimistellut Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Team kertoivat saaneensa hyvän harjoitustasoisen kilpailusuorituksen, johon olivat alkukilpailun jälkeen tyytyväisiä. Molemmat joukkueet saivat pisteet 17,767, mutta maakiintiösäännön mukaisesti vain OVO Junior Team jatkaa joukkueista sunnuntain finaaliin.

Nuorten sarjassa pistein 17,350 sijalle 8. voimistellut Elite Junior karsiutui myös maakiintiön vuoksi finaalista. Sport Club Vantaan nuorten joukkue eli tiukasti karanteenin mukaista elämää ennen EM-kilpailuja varmistaakseen jokaisen urheilijan pääsyn Moskovan kisa-areenalle. EM-kilpailuissa nähty metsänhengen tarina -teemainen ohjelma on ollut joukkueen kisarepertuaarissa jo 2020, mutta sai vasta nyt EM-kilpailuissa ensimmäisen kansainvälisen esityksensä. 

Ollaan tehty tosi paljon töitä sen eteen, että ollaan päästy kisaan. Oli niin ylpeä ja postiviinen olo, kun saatiin onnistunut suoritus, johon voidaan olla tyytyväisiä, Lara Pietilä viestitti joukkueen puolesta kisatunnelmista.  

 

Joukkuevoimistelun EM-finaali su 16.5.

Sunnuntain 16.5. EM-finaali alkaa klo 12 nuorten kilpailulla ja klo 13.30 käynnistyy naisten finaali. Finaalia on mahdollista seurata livestriimin kautta. Joukkuevoimistelun EM-finaalin striimilinkkien osoitteet löytyvät järjestäjien sivuilta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Joukkuevoimistelun EM-kilpailut, alkukilpailun tulokset (tuloslinkki aukeaa uuteen ikkunaan) 

Naisten alkukilpailu 
1. Madonna (RUS) 18,983
2. Minetit (FIN) 18,650
3. Amuazh (RUS) 18,600
..
6. OVO Team (FIN) 18,100
7. Gloria (FIN) 17,567

Nuorten alkukilpailu
1. Victoria (RUS) 18,800 
2.Siidisabad (EST) 18,283
3. Minetit Junior (FIN) 18,233
4. Madonna Junior (RUS) 17,950 
5. OVO Team Junior (FIN) 17,767
5. Oscar (RUS) 17,767
7. Roxett (RUS) 17,450
8. Elite Junior (FIN) 17,350 

Kuvassa nuorten EM-alkukilpailussa parhaiten sijoittunut suomalaisjoukkue Minetit Junior (kuva: Anna Tanninen).

Haku