Home » Uutiset » Joona Reiman nappasi finaalipaikan Bakun maailmancupissa
08.03.2024

Joona Reiman nappasi finaalipaikan Bakun maailmancupissa

Bakun telinevoimistelun maailmancup jatkui perjantaina 8.3.2024 toisella karsintapäivällä. Joona Reiman (Tampereen Sisu) teki suomalaisten päivän parhaan tuloksen voimistellen hypyssä sijalle 5 pistein 14,433, samalla lunastaen paikan sunnuntain finaaliin.

Joona Reiman (Tampereen Sisu) onnistui perjantain karsintapäivänä hypyssä. Reiman voimisteli sijalle 5 pistein 14,433 ja nappasi siten itselleen paikan sunnuntain finaaliin.

”Kisa onnistui hyvin minun osaltani. Olen todella tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Nyt keskittyminen kohti sunnuntain finaalia!” kertoo Reiman.

Toisena karsintapäivänä naisvoimistelijoista edustamassa oli Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit), joka kisasi perjantaina puomilla ja permannolla. Puomilla Vättö voimisteli sijalle 17 pistein 12,266. Permannolla hän ylsi puolestaan sijalle 31 pistein 11,766.

”Olen tyytyväinen suorituksiini. Sain molemmilla telineillä onnistuneet sarjat, mikä tuntuu tosi hyvältä. Oli kiva aloittaa permannolta kauden eka kisa. Sain purettua pahimman jännityksen siinä, koska permanto on lempi telineeni. Puomilla jännitti hieman kisata vikana, mutta olen erittäin tyytyväinen pysyvään sarjaan”, sanoo Vättö.

Leo Lehtinen (Gymna Turun Taitoliikuntakeskus) sai perjantain karsintapäivänä arvokasta kokemusta rekillä. Lehtinen sijoittui sijalle 33 pistein 11,766.

”Fiilis on kyllä pettynyt. Lähdin vaikeuttamaan sarjaa, mutta epäonnistuin siinä. Ensimmäisessä irrotuksessa otin sormenpäillä kiinni ja sitten ote lipesi. Muuten sarja oli hyvä, mutta parannettavaa löytyy. Arvokasta kokemusta silti!” Lehtinen toteaa.

Hevosessa tänään kisasi Pavel Titov (Jyväskylän Voimistelijat -79). Titov lähti kokeilemaan vaikeampaa sarjaa ja ylsi suorituksellaan sijalle 47 pistein 10,900.

”Oli todella hyvä kokeilu. Kaikki liikkeet onnistuivat ja myllyt tuntuivat kevyiltä. Kisassa heti ensimmäisen liikkeen jälkeen en saanut hyvää ja rentoa myllyä, niin sarjan loppuun tipuin alas, enkä saanut alastulosta osaa. Tämä harmittaa, koska tavoitteena oli ehjä sarja, ja ennen kisaa oli tosi hyvä olo”, Titov kommentoi.

Kisat jatkuvat lauantaina 9.3. ensimmäisellä finaalipäivällä.