Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Jari Saarelainen ja Sanaz Hassani kouluttajina Koreografian Guru-kurssilla
03.03.2023

Jari Saarelainen ja Sanaz Hassani kouluttajina Koreografian Guru-kurssilla

Convention 2018

Haluatko lisätä omaa koreografista osaamistasi ja saada uusia ideoita sekä näkökulmia koreografian tekemiseen? Tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen, ja tule oppimaan koreografian tekoa ”gurujen” johdolla. Tanssin ja koreografian kokeneet ammattilaiset Jari Saarelainen sekä Sanaz Hassani johdattelevat osallistujia koreografioinnin maailmaan Koreografian Guru-kurssilla 16.4.

Koreografian Guru-kurssi järjestetään sunnuntaina 16.4.2023 klo 10.15–16 Jyväskylässä osana Meidän voimistelu -hanketta. Koulutukseen osallistuminen on jäsenseurojen toimijoille täysin ilmaista. Koulutus on suunnattu kaikille tanssin ja voimistelun ohjaajille ja valmentajille sekä muille koreografioita tekeville tai koreografioinnista kiinnostuneille, lähtötasosta riippumatta.

Kouluttajina kurssilla toimivat eri tanssilajien taitaja, musikaaleistakin tuttu tanssija ja koreografi Jari Saarelainen sekä Suomen katutanssin pioneeri ja moniosaaja, tanssija ja koreografi Sanaz Hassani.

Ilmoittaudu mukaan Koreografian Guru-kurssille tämän linkin kautta (linkki avautuu uuteen ikkunaan)!

Koreografian Guru-kurssin tarkemman aikataulun ja lisätiedot löydät uutisen lopusta.

Koreografian ”gurut” esittelyssä

Jari Saarelainen

Jari Saarelaisen osuudessa pohditaan hyvän koreografian ja mielenkiintoisen liikekielen lainalaisuuksia.

Jari Saarelainen on arvostettu ja menestynyt tanssija ja koreografi, joka tekee uraa laaja-alaisesti taiteen saralla, niin teattereiden, television kuin tanssinopettajana tanssikoulujen parissa. Saarelaisen tanssitausta on hyvin monipuolinen ja hänen persoonallinen tyylinsä yhdistelee vaikutteita baletista street -tanssiin kuin showlajeista nykytanssiin.

Jari Saarelaisen osuus Koreografian Guru-kurssilla käsittelee koreografisia lainalaisuuksia työkaluina. Keskustelevassa ja ajatuksia herättävässä kokonaisuudessa käydään läpi koreografisia elementtejä, esimerkiksi tila-ajattelua, koreografista rakennetta, ”uusien” liikkeiden kehittelyä ja niistä sopivien kokonaisuuksien työstämistä. 

”Osuus on luennollinen, mutta sisältää myös yksinkertaisia harjoituksia. Jokainen työskentelee omista lähtökohdistaan ja osio sopiikin matalalla kynnyksellä kaikille koreografioinnista kiinnostuneille”, kommentoi Saarelainen.

Sanaz Hassani on Suomen katutanssin pioneereihin lukeutuva tanssija, koreografi sekä tanssinopettaja. Koreografina hän on toiminut useissa tanssiteoksissa teattereiden näyttämöillä sekä tv-produktioissa, kuten Voice of Finland ja X-factor. Esiintymislavoilla Hassani on nähty muun muassa Antti Tuiskun taustatanssijana. Hassani on opettanut katutanssilajeja 2000-luvun alusta lähtien, ja on yksi tanssikoulu UMC – Dance Studiosin perustajista. 

Sanaz Hassanin osuus Koreografian Guru-kurssilla käsittelee musiikkia koreografian lähtökohtana.

Sanaz Hassani

Sanaz Hassani on katutanssin moniosaaja.

Lähteet:

stepupschool.fi

umc.fi

Lisätietoja Koreografian Guru-kurssista

Koreografian Guru-kurssi järjestetään sunnuntaina 16.4.2023 klo 10.15–16.00 Jyväskylässä, JNV-hallissa.

Koulutuksen aikataulu:

Klo 10.15–12.30: Jari Saarelainen, koreografiset lainalaisuudet työkaluina

Klo 12.30–13.00: Lounastauko (omakustanteinen)

Klo 13.00–13.30: Kouluttajien keskustelutuokio, jossa osallistujilla mahdollisuus esittää kysymyksiä koreografeille

Klo 13.30–15.45: Sanaz Hassani, musiikki koreografian lähtökohtana

Klo 15.45–16.00: Päivän päätös

Hinta: Ilmainen, vain jäsenseurojen toimijoille

Ilmoittaudu mukaan Koreografian Guru-kurssille 4.4. mennessä tämän linkin kautta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Mikäli haluat esittää kysymyksiä koreografeille kouluttajien keskustelutuokiossa, voit lähettää kysymykset myös ennakkoon Emmi Kuroselle sähköpostilla (etunimi.sukunimi@voimistelu.fi).

Haku