Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Jaana Widenius on valittu kansainvälisen joukkuevoimisteluliiton hallitukseen
18.11.2021

Jaana Widenius on valittu kansainvälisen joukkuevoimisteluliiton hallitukseen

Kansainvälinen joukkuevoimisteluliitto (International Federation of Aesthetic Group Gymnastics, IFAGG) on kokouksessaan 18.11.2021 valinnut KTM Jaana Wideniuksen hallituksen jäseneksi.

Jaana Widenius (kuvassa keskellä) on toiminut pitkään joukkuevoimistelussa voimistelijana, valmentajana ja tuomarina. IFAGGin työssä hän on ollut mukana vuodesta 2003 lähtien. Hän on ollut muun muassa IFAGGin teknisessä komiteassa vuodesta 2016 ja toiminut sen johtajana vuodesta 2020.

Jaana Widenius on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on joukkuevoimistelun kansainvälinen ensimmäisen luokan tuomari, ja hänelle on kertynyt tuomarikokemusta jo miltei 25 vuoden ajalta.

Ennen tuomariuraa Jaana Widenius valmensi yhdessä Anneli Laine-Näätäsen kanssa Suomen menestyneintä joukkuetta Olarin Voimistelijoiden Dynamoita, joka voitti neljä maailmanmestaruutta vuosina 2002–2006. Wideniuksen valmentaman Olarin Voimistelijoiden Alfat-joukkue voitti junioreiden maailmanmestaruuden vuonna 2006.

Hallitukseen valittiin myös Lea Kriibi (Viro, kuvassa vasemmalla) ja Saori Kubota (Japani), puheenjohtajaksi valittiin Liliya Morozova (Venäjä).

IFAGG on kansainvälinen joukkuevoimistelun kattojärjestö. Joukkuevoimistelu on levinnyt neljään maanosaan ja harrastetaan noin 46 maassa. Joukkuevoimistelu on suomalaisesta naisvoimistelusta kehittynyt laji, jossa yhdistyy taiteellisuus, fyysisyys sekä joukkueena tekeminen.

Haku