Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Huippu-urheilun lajiliitot osakkaiksi Vierumäki Sports Oy:öön
26.05.2021

Huippu-urheilun lajiliitot osakkaiksi Vierumäki Sports Oy:öön

Keele Oy on myynyt Vierumäki Sports Oy:n osinkoihin oikeuttavasta B-sarjasta osakkeet neljälle huippu-urheilun lajiliitolle: Suomen Cheerleadingliitto, Suomen Jääkiekkoliitto, Suomen Taitoluisteluliitto ja Suomen Voimisteluliitto. Vierumäki Sports Oy:n liiketoiminta tukee Suomen Urheiluopiston perustehtävän toteuttamista ja yhtiön osaomistuksen myötä pääosa alueen tulevasta taloudellisesta menestyksestä tulee palautumaan osinkoina näille Vierumäen painopistelajien liitoille.

Vierumäki on uusinut lajiliittojen sopimukset ja tänään allekirjoitettiin kauppakirjat Vierumäki Sports Oy:n B-sarjan osakkeista painopistelajien liittojen kanssa. Vierumäki-yhtiöiden omistajataho Keele Oy haluaa omistusjärjestelyn avulla osaltaan tukea ja varmistaa suomalaisen liikunnan ja urheilun tulevaisuuden toimintaedellytyksiä.

”Tänään allekirjoitetut kauppakirjat ovat keskeinen osa Vierumäen taloudellista missiota. Lähtiessäni pelastamaan Vierumäkeä minulle oli selvää, että Vierumäen taloudellista hyötyä pitää saada palautettua tukemaan suomalaista urheilua. Nyt tämä on mahdollista ja olen siitä erittäin iloinen”, toteaa Keele Oy:n omistaja Mika Anttonen.

Vierumäen uudessa strategiassa toiminnan painopisteiksi nostettu koulutus-, urheilu- ja liikuntapalvelut, jotka tuottaa Suomen Urheiluopisto. Tavoitteena on olla valituilla alueilla Suomen johtava ja kansainvälisesti uskottava toimija. Kesäkuussa 2020 toimintansa aloittanut Vierumäki Sports Oy tukee tämän perustehtävän toteuttamista vastaten alueen majoitus- ja ravitsemusliiketoiminnasta sekä kokonaisuudessaan Vierumäki-yhtiöiden markkinoinnista, myynnistä ja asiakaspalvelusta.

”Uusi strategiamme ja myös arvomme tukevat tuloksen palauttamista osinkoina suomalaiselle urheilulle.   Lisäksi koulutuksen ja huippu-urheilun kautta skaalautuu tuotteita ja lisäarvoa myös urheilun harrastajille ja vapaa-ajan liikkujille. Haluamme alueen kehittämisellä ja investoinneilla edistää liikunnallisen elämäntavan toteutumista kaikkien suomalaisten keskuudessa”, linjaa Vierumäki-yhtiöiden toimitusjohtaja Peter Gabrielsson.

”Olemme sitoutuneet kehittämään yhdessä Vierumäkeä ja olemaan mukana matkalla huipulle. Olemme iloisia, että meillä on mahdollisuus päästä nauttimaan tulevaisuudessa myös yhteistyömme taloudellisista hedelmistä”, toteavat lajiliittojen edustajat yhteen ääneen.

Uudistukset etenevät Vierumäellä – uusi hotelli Fennada avautuu ennen juhannusta

Lähes 20 miljoonan euron investointiohjelma etenee Vierumäellä määrätietoisesti. Urheiluhallin remontti on valmistunut ja hallin vanhaan auditorioon on remontoitu entistä laajemmat, ajanmukaiset tilat testausasemalle. Urheiluhalliin rakennettiin myös täysin uudet, huippuluokan oheisharjoitteluolosuhteet. Entisen testausaseman tilalle on puolestaan rakennettu koulutustiloja ja kirjasto. Vierumäki-hallia on uudistettu mm. tenniskenttien osalta ja jäähallin toisen puolen remontti valmistui keväällä. Toisen puolen remontti alkaa vielä kuluvan vuoden aikana.  

 

Ilkka-rakennukseen peruskorjattavan Hotelli Fennadan remontti on loppusuoralla ja sen yli sata tyylikästä huonetta ja sviittiä avautuvat asiakkaille juhannusta edeltävällä viikolla.  Majoitustilan lisäksi rakennukseen tulee kokous- ja kongressitilat sekä uusi moderni vastaanottotila. Noin 1500 neliön suuruinen ravintolamaailma on jo lakikorkeudessaan ja se valmistuu hotellin kylkeen ensi syksyksi. Myös Pihkalan majoitus- ja kokoustiloja tullaan uudistamaan palvelemaan erityisesti seurojen, liittojen ja leirien asiakkaita.

”Alkavan kesän varaustilanne näyttää hyvältä. Varauksia on sisällä selvästi enemmän, kuin viime kesänä toteutui. Toivotaan, että korona ei tuo enää enempää vastatuulta ja tulevasta kesästä tulee selvästi viime kesää parempi”, toteaa Peter Gabrielsson.

 

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Peter Gabrielsson, Vierumäki-yhtiöt, 040-821 3091, peter.gabrielsson@vierumaki.fi
Toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo, Suomen Taitoluisteluliitto,  040-940 2315, outi.wuorenheimo@stll.fi

 

 

Haku