Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Hallitus tiedottaa / toukokuun 2024 kokous
31.05.2024

Hallitus tiedottaa / toukokuun 2024 kokous

Voimisteluliiton hallitus kokoontui neljänteen kokoukseensa torstaina 30.5.2024. Kokous järjestettiin etäkokouksena, johon kaikki hallituksen jäsenet osallistuivat.

Hallitus kuuli kokouksessa katsaukset vuoden alussa perustettujen ryhmien; sääntötyöryhmän sekä talousryhmän toiminnasta ja ryhmissä työnalla olevista asioista. Molemmat ryhmät ovat tehneet yhteistyötä lajien kehittämisryhmien LARien tai LARien puheenjohtajien kanssa, jotta valmisteluvaiheessa luottamusryhmät ovat päässeet osallistumaan valmisteluun.

Strategiatyöstä kuultiin katsaus ja todettiin, että työ etenee hyvässä vauhdissa yhdessä voimisteluseurojen ja -toimijoiden kanssa erilaisin osallistamisen muodoin. Avoimet työpajat seuroille sekä livenä että etänä, Mentisurvey-kyselyt verkkosivujen kautta, puheenjohtajan Insta-livet Voimistelun Instagram-tilillä sekä blogikirjoitukset ovat keränneet mukavasti osallistujia, mutta vielä toivotaan seuroja ja toimijoita lisää osallistumaan prosessiin. Strategiakumppani Miltonin kanssa edetään aikataulussa ja ensimmäinen versio, luonnos saadaan vielä kesäkuussa valmiiksi.

Hallitus kävi tärkeät lähetekeskustelut sekä toiminnansuunnittelun raameista vuodelle 2025 että kilpa- ja huippu-urheilun tukemisen raameista. Erityisesti tulevaisuuden talousnäkymistä ja haasteista käytiin aktiivista keskustelua.

Hallitus teki päätöksen kauden 2024–2025 lisensseistä ja niiden hinnoista.  

Kansainvälisen kilpailutoiminnan osalta hallitus päätti, että Voimisteluliitto hakee vuoden 2026 TeamGymin Euroopan mestaruuskilpailuiden järjestämisoikeutta Suomeen, Espooseen Euroopan Voimisteluliitolta ja vuoden 2027 joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailuiden järjestämisoikeutta IFAGGilta. Hallitus valitsi joukkuevoimistelun kansainvälisen liiton IFAGGin ylimääräiseen yleiskokoukseen edustajiksi Mira Keräsen, Maria Laakson ja Salla Lintusen.

Hallitus myönsi haetun ansiomerkin ja esityksen mukaisesti apurahat killan Kuntoviikoille.

Hallitus päätti, että Voimisteluliitto osallistuu Olympiakomitean kutsuun lasten urheilun yhteiseen suunnanmuutosprosessiin. Voimisteluliiton lasten voimistelun linjaus on ensimmäinen julkaistu linjaus ja olemme esimerkkinä prosessissa koko urheilukentälle.

Kokouksessa kuultiin myös katsaukset puheenjohtajalta, toiminnanjohtajalta sekä talouspäälliköltä ajankohtaisista asioista.

Hallituksen seuraava kokous on 31.8.-1.9.2024 lähikokouksena.

Haku