Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Hallin mahtava energia yllätti ulkomaalaiset joukkuevoimistelijat
22.11.2021

Hallin mahtava energia yllätti ulkomaalaiset joukkuevoimistelijat

Tämän vuoden AGG World Championships finaalissa kilpaili 26 joukkuetta aikuisten ja junioreiden sarjassa. Kilpailuun osallistui urheilijoita kuudestatoista eri maasta, joista kymmenen eri maata pääsi sunnuntain finaaliin. Ulkomailta tulleet finalistit kertoivat heti finaalisuorituksen jälkeen tunnelmia AGG-viikonlopusta.

Kilpailitte juuri, miltä nyt tuntuu?


-Meillä oli niin hauskaa kilpailussa, joten olemme todella onnellisia ja ylpeitä työstämme, toteaa Laia, Ritmica Barcelona.


Urheilun iloa koki myös Bulgarian naisten National Team, joka vuodatti onnen kyyneleitä lavalta tullessaan. Haastattelussa kuultiin kiitollisuutta valmentajien kärsivällisyydestä ja avusta. Kuvassa: Dobromina, Bulgaria National Team (naisten).Tanskan joukkue osallistui MM-kilpailuihin ensimmäistä kertaa tällä joukkueella ja se herätti sekä innostusta, että hermostuneisuutta juniorijoukkueessa. Tyytyväisyys esitykseen ja purkautunut jännitys olivat pääteemoina suorituksen jälkeen Team Valiiten Sarahin mukaan.


Oletteko tyytyväisiä saatuihin pisteisiin?

– Olemme onnellisia ja kiitollisia pisteistämme ja tänään esityksemme oli parempi kuin eilen, tiivistivät Tomiris, Adele ja Yelizavet, Kazachastanin Kerbez-joukkueesta (pääkuvassa).


Monet joukkueet saivat korkeammat pisteet sunnuntain suorituksista ja tämä toi hymyn kilpailijoiden kasvoille. Positiivinen päätös pitkälle kilpailutaipaleelle on vahva motivaation lähde tuleviin tapahtumiin ja kilpailuihin.

Miltä tuntui kilpailla suurelle yleisölle koronan rajoitusten jälkeen?– Riippuu paljon henkilöstä, jotkut nauttivat ja jotkut ovat enemmän hermostuneita, mutta ylipäätään se oli hienoa ja odotimme sitä innolla, kertoo Vera Tsekin Zonjasta.Kuvassa: AnjelikaKanada Rhytmic Expression.

Kotiyleisöä oli hallilla tuhansia ja tunnelma oli sen mukainen. Yleisön aktiivinen osallistuminen taputtamalla ja huutamalla teki vaikutuksen Bulgarian ja Kanadan joukkueisiin. Hallin mahtava energia yllätti monet ulkomaalaiset positiivisesti ja se toi lisäkannustusta haastavaan kilpailutilanteeseen.

Miten valmistauduitte kilpailuun?

– Harjoittelimme 12 tuntia joka viikko ja viimeinen viikko ennen kilpailuja vähemmällä treenimäärällä, joten se tasapainotti ennen tapahtumaa, selittää Valiiten Sarah.


Tällä tasolla kilpaurheilijat harjoittelevat suuria määriä pienen ajan sisällä. Monet joukkueista kertoivat jokapäiväisestä treenamisesta ja intesiivisestä panostuksesta tulevaa koitosta varten. 

Mitä tulevaisuus pitää sisällään joukkueelle?

Tulevaisuus näyttää erilaiselta jokaiselle joukkueelle. Kazachstanilla on Aasiassa omat kilpailunsa, jossa toivovat voittoa ja Ukraina jatkaa kilpailua kotimaassaan. Epävarmuus jatkosta kuuluu Tsekin ja Kanadan joukkueiden puheesta. Ei olla vielä täysin varmoja joukkueen yhdessä pysymisestä, joten tilanne on vielä avoin. Bulgariassa, Espanjassa ja Tanskassa jatketaan harjoituksia ja tuleva saa näyttää miten joukkueet jatkavat.


Kuvassa: SnizhanaUkrainan Alcor Avangard. 

Kilpailujen tuloksia finaalin jälkeen

Tanskan Team Valiite sijoittui junioreiden sarjassa sijalle 11.


Aikuisten sarjassa kilpailleet sijoittuivat vastaavasti:


Bulgaria naisten National Team sija 5.

Ukraina Alcor Avangard sija 8.

Espanja Ritmica Barcelona sija 10.

Tsekki Zonja ja Kazachstan Kerbez jaettu sija 12.

Kanada Rhytmic Expression sija 14.

Teksti ja kuvat: 

Nea Mattila, Sara Heikkinen, Alisa Hermonen

Haku