Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Haku Voimisteluvalmentajan lajitutkintoon (3-taso ja VAT) alkaa (huom, haku päättynyt)
17.08.2022

Haku Voimisteluvalmentajan lajitutkintoon (3-taso ja VAT) alkaa (huom, haku päättynyt)

Valmentajat kannustamassa toisiaan

Kiinnostaako sinua kehittää omaa osaamista kohti ammattivalmentajan uraa. Voimisteluvalmentajan lajitutkinnon yhteydessä järjestetään myös valmennuksen osaamisalan (VAT) valmistava koulutus. Koulutus on ammatillinen näyttötutkinto.

Nyt (2022-2023) järjestettävä koulutus on vuoden kestävä opintokokonaisuus II-tason koulutuksen suorittaneille tai vastaavan osaamisen omaaville valmentajille. Koulutuksen kautta saat valmiuksia toteuttaa kokonaisvaltaisesti käytännön urheiluvalmennusta. Lisäksi kehität vuorovaikutteisen valmennuksen, opetuksen ja ohjauksen valmiuksia valmennus- ja seuratoiminnassasi.

Kokonaisuuteen sisältyvä VAT on näyttötutkintojärjestelmään kuuluva ammatillinen aikuiskoulutus. Työssä, muussa käytännön elämässä sekä koulutuksessa hankittu ammattitaito osoitetaan tutkintotilaisuuksissa. Tutkintotilaisuudet toteutetaan koulutuksen ohessa.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää voimistelulajien yhteisiä läsnäoloa vaativia lähijaksoja, lajikohtaisesti toteutettavia lähijaksoja, itseopiskelua ja työssäoppimista omassa toimintaympäristössä. Koulutus henkilökohtaistetaan jokaisen opiskelijan osaamistarpeisiin perustuvan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman kautta. Koulutukseen osallistuminen vaatii mahdollisuutta sitoutua prosessiin vuoden ajaksi sekä työskentelyä seurassa valmentajana prosessin aikana. Huomioithan, että tutkinnon suorittaminen vaatii aikaa myös lähijaksojen ulkopuolella.

Koulutukseen valitaan mukaan 15–25 eri voimistelulajien valmentajaa. Valinta tapahtuu hakulomakkeen sekä tarvittaessa haastattelun perusteella. Hakemuksen jättöpäivällä ei ole merkitystä eli koulutusta ei täytetä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Haku koulutukseen on auki 3.5.-7.8.2022.

Edit: 12.08.2022 + 6.9.2022 hakuaikaa on päätetty jatkaa 23.9 asti.

Päätökset opiskelupaikasta julkaistaan alkuperäisen päivän 5.9.2022 sijaan 9.9.2022 mennessä, heidän osalta, jotka ovat hakeneet koulutukseen elokuun loppuun mennessä. Syyskuussa hakeneiden valinnat ilmoitetaan kuun loppuun mennessä. 

Hakulomakkeeseen pääset linkistä.

VAT jaksot

  • Aloituswebinaari ti 22.11.2022 klo 14–15.30 etä
  • lähijakso 16. – 18.12.2022 pe-su lähijakso (valmentajuus)
  • lähijakso 17. – 19.2.2023 (harjoittelun suunnittelu & fyysiset ominaisuudet)
  • lähijakso 12.-14.5.2022 (kuormittuminen, testaus, palautuminen, ravitsemus)
  • lähijakso 8. – 10.9.2023 (psyykkinen valmennus)
  • lähijakso 15. – 17.12.2023 (ammatilliset havainnot, päätösjakso)

Koulutuspäivämäärien lisäksi VAT:n opiskelu sisältää etäkohtaamisia, aikataulu tarkentuu koulutuksen alussa.

Lue lisää Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon perusteista.

Lajitutkinnon aikataulu suunnitellaan mukaan hakeneiden opiskelijoiden lajitaustan mukaan ja koulutus on vahvasti sidoksissa leiriohjelmaan (lattialajit: opetuspaikka Kisakallio, telinelajit: opetuspaikka Kuortane tai Vierumäki). Opintojaksoja opistoilla on 2–3 kpl n. 3–4 päivää sekä etäkohtaamisia ja/tai sparrauksia; yhteensä n. 100 tuntia lajista ja toteutuksesta riippumatta.

Lisätietoa Vierumäellä suoritettavasta tutkinnosta

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon valmennuksen osaamisalalle valmistava koulutus on vuoden mittainen oppimisprosessi. Koulutus on tehokas keino tehostaa omaa käytännön valmennustyötä. 

Tutkintokoulutuksesta saat valmiuksia nähdä ja ymmärtää kokonaisvaltaisesti käytännön urheiluvalmennusta niin urheilufysiologian, taitoharjoittelun, urheilijan terveyttä edistävän valmennuksen kuin urheilupsykologiankin tulokulmista omassa lajissasi. Kehität aidosti vuorovaikutteisen valmennuksen, opetuksen ja ohjauksen osaamista valmennustoiminnassa ja pääset luomaan sekä kehittämään valmennusfilosofiaasi.

Valmennuksen osaamisala sisältää kaksi tutkinnon osaa. Kaikille pakollinen osa on ammatillinen toiminta valmentajana. Lisäksi opiskelijana valitset joko lasten, nuorten tai aikuisten valmentamisen valinnaisen tutkinnon osan.

Huomaathan, että liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon liittyy terveydentilaan ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia, joihin sinun tulee tutustua ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Koko koulutuskokonaisuuden hinta on 2350€. Kysy myös oppisopimusvaihtoehdosta. 

Lisätietoja koulutuskokonaisuudesta: Liisa Lappalainen @voimistelu.fi / 0505879052

 

 

Haku