Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Gymnaestrada Tampere oli voimistelun riemua, ystäviä ja hyvää fiilistä
12.06.2022

Gymnaestrada Tampere oli voimistelun riemua, ystäviä ja hyvää fiilistä

Sisu ja kaksi voimistelijaa

Gymnaestrada täytti Tampereen kadut ja tapahtumapaikat voimistelun ilolla ja innostuksella.

Tuttuja, ystäviä ja Sisu-maskottia halattiin, kilpailtiin, hurmaannuttiin taidokkaista esityksistä ja kokeiltiin voimistelua kokeilupisteellä koko perheen voimin. Ennen kaikkea tapahtuma oli koko voimisteluyhteisön yhteinen ponnistus ja osoitti 11 000 osallistujan ja tuhansien kokeilijoiden ja katsojien voimalla yhdessäolon, ilon ja innostuksen merkityksen.

Kiitos onnistuneesta tapahtumasta: Osallistujat, Tampereen SISU, Tampereen Voimistelijat, Tampereen kaupunki, yhteistyökumppanit, yleisö, vaparit ja koko voimisteluyhteisö 💛

Mitä kaikkea tapahtui kuuden tapahtumapäivän aikana? Tervetuloa kuvamatkalle voimistelun riemuun ja iloon – tätä oli Gymnaestrada Tampere!

Tiistai ja keskiviikko

Gymnaestrada Tampere käynnistyi virallisesti torstaina, mutta jo alkuviikosta Messu- ja urheilukeskuksessa kilpailtiin kansainvälinen joukkuevoimistelun Piruetti Cup sekä naisten, tyttöjen ja nuorten miesten telinevoimistelun SM-kilpailuja.

Torstai

Tästä se lähti! Päivä käynnistyi esiintymisillä keskustorilla, preshowlla ja illalla Move it! -avajaisissa marssittiin Tampereen stadionin nurmelle. Lisäksi kilpailtiin joukkuevoimistelun maailmancupin ja Challenge Cupin alkukilpailut. Messu- ja urheilukeskuksessa oli täysi kilpailupäivä, kun ratkottiin muun muassa naisten telinekohtaiset SM-finaalit.

Perjantai

Perjantaina oli perheiden päivä. Voimistelukoulun Unisport-kokeiluareenalla kävi kova vilinä koko viikon ajan. Päiväkodin kanssa vierailuilla olleet lapset tulivat vielä vanhempiensa kanssa uudelleen, niin hauskaa oli kokeilla voimistelua! Saimme maailmancupin ja Challenge Cupin voitot Suomeen, kun Minetit ja Minetit Junior voittivat kultaa Nokia-areenalla. Akrobatiavoimistelussa kilpailtiin SM-kilpailut. Perjantain kruunasi ihana, vauhdikas ja näyttävä Show it! -näytös.

Lauantai

Lauantai alkoi Aamulehden jumppamaratonilla, jonne saapui runsas määrä jumppailijoita saamaan hien pintaan. Tanssin teemapäivänä järjestettiin tanssin kilpailu ja illalla loppuunmyyty sali sai nauttia Feel it! -näytöksestä, jossa teemana oli tanssi ja esittävä voimistelu. Kenttäohjelmia harjoiteltiin ja kilpailtiin muun muassa trampoliinivoimistelussa. 

Sunnuntai

Lopulta koitti sunnuntai ja Unelmia-päätösjuhla. Tampereen stadionin nurmi täyttyi eri-ikäisistä voimistelijoista, oli akrobatiaa, tanssillista voimistelua ja perheliikuntaa. Yleisö osoitti suosiotaan raikuvin aplodein. ”Olipa upeaa”, moni totesi puolitoista tuntisen päätösjuhlan jälkeen, joka päättyi avajaisten ja näytösten tapaan tapahtumatanssiin.

Gymnaestrada Tampere lukuina

  • 6 päivää voimistelua, 7.–12.6.​
  • 10 500 osallistujaa​
  • Puolet aikuisia, puolet lapsia ja nuoria​
  • Yli 90% tyttöjä ja naisia​
  • Harrastajia ja kilpailijoita​
  • 12 maata​
  • 185 seuraa​
  • 500 vapaaehtoista ja muuta toimijaa​

Haku