Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Gymnaestrada-koreografit esittelyssä: Tinja Karinen
29.05.2024

Gymnaestrada-koreografit esittelyssä: Tinja Karinen

Gymnaestrada Joensuu -koreografijuttusarjassa tutustumme ensimmäistä kenttäohjelmaansa tekevään Tinja Kariseen. 

Kuka olet?

Olen Tinja Jyväskylään paluumuuttanut ikuinen voimistelija, jumppahullu ja kahden pojan äiti. Rakkaus joukkuevoimisteluun syttyi kauan, kauan sitten Vaajakoskella. Voimistelu on kuljettanut vuosienkymmenien varrella voimistelijasta valmentajaksi, koreografiksi, kouluttajaksi, seura-aktiiviksi ja nyt ensi kertaa kenttäohjelman koreografiksi. Voimistelu on elämäntapa! 

Mistä lähdet liikkeelle ja saat inspiraatiota koreografian suunnittelussa? Mitkä ovat tärkeimmät asiat kenttäohjelmassa ja sen suunnittelussa?

Nautin valtavasti koreografioiden suunnittelusta ja tekemisestä. Ideat koreografioihin syntyvät usein yllättäen arkisissa askareissa, unessa tai jonkun hyvän biisin soidessa. Ideoita usein onkin enemmän kuin mahdollisuuksia toteuttaa. Uutta koreografiaa luodessa kaikki liike ympärillä inspiroi luomaan uutta liikettä. Ensimmäistä kenttäohjelmaani lähden suunnittelemaan suurella innolla ja avoimin mielin. Tärkeintä itselleni on luoda kenttäohjelma, jonka esittämisestä voimistelijat nauttivat, ohjelma josta välittyy voimistelun ilo ja riemu. 

Mitä itse koreografina odotat eniten tulevalta projektilta ja itse tapahtumalta?

Seuraavat kaksi vuotta kenttäohjelman parissa ovat varmasti äärettömän antoisat ja täynnä uusia kokemuksia. Odotan jo kovasti hetkeä, kun kenttäohjelmani herää henkiin voimistelijoiden kautta. On upeaa päästä kokemaan voimistelun suurtapahtuma ensikertaa koreografin näkökulmasta. 

Onko sinulla antaa joku vihje tulevasta ohjelmasta?

Kenttäohjelmani tulee olemaan mukaansatempaava, iloa pursuva kokonaisuus kuin kesäloman eka päivä! 

Mikä on oma paras muisto voimistelun suurtapahtumista?

Parhaat muistot voimistelun suurtapahtumista on ne hetket, kun pitkä odotus palkitaan ja vihdoin on aika astella stadionin uumenista ylpeänä nurmelle esiintymään! Dornbirn 2007 Pohjolan illan esiintymiset ovat jättäneet myös upean muistijäljen! 

Tinjan ohjelman kohderyhmä

Voimisteluohjelma, Voimistelukoulu 6 – 12-v., helpompi ohjelma

Haku