Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tule mukaan Gym for Life -tapahtumaan
12.01.2024

Tule mukaan Gym for Life -tapahtumaan

Tiesitkö, että Gym for Life -tapahtumaan voi osallistua millä tahansa koreografialla? GfL -tapahtumat ovat kaiken ikäisille voimistelun ja tanssin harrastajille avoimia hyvänmielen kisailuja, joissa tavoitteena on päästä nauttimaan esiintymisestä.

Gym for Life pähkinänkuoressa

Gym for Life -tapahtuma on voimistelun ja tanssin harrastajien hyvänmielen kisailu, johon osallistutaan koreografioilla. Koreografia on voinut valmistua esim. oman seuran kevät- tai joulunäytökseen tai juuri tähän tapahtumaan. Kisailla voi monipuolisilla esim. seuran yhteisesityksillä, lajirajat ylittävillä, tai perheliikunnan ohjelmilla – kaikilla erilaisilla kokoonpanoilla, matalalla kynnyksellä. Ohjelmissa voi myös käyttää välineitä
tai telineitä hyödyksi.

Gym for Life on kisailu, joka haastaa luovuuteen, omaperäisyyteen ja viihdyttävyyteen – turvallisesti ja laadukkaasti. Kisailla voi monipuolisilla esim. seuran yhteisesityksillä, lajirajat ylittävillä, tai perheliikunnan ohjelmilla – kaikilla erilaisilla kokoonpanoilla, matalalla kynnyksellä. Ohjelmissa voi myös käyttää välineitä tai telineitä hyödyksi.  

Kiinnostuitko ja haluaisit kuulla lisää?

Osallistu Stara- ja Gym for Life -tapahtumien infotilaisuuteen ke 24.1. klo 18.00-19.30. Ilmoittaudu mukaan eTaikasta tämän linkin kautta.  Kysy myös tallennetta Satu Åkerlundila tai Nea Vallinilta.

Kauden 2023-2024 Gym for Life -tapahtumat

Löydät ajantasaiset infot ja ajankohdat Kisanetistä

Su 4.2. Järjestävänä seurana Raision Jumpparit, ilmoittautuminen päättyy 17.1.
Su 17.3. Järjestävänä seurana Mäntyharjun Virkistys, ilmoittautuminen päättyy 19.2.
La 11.5. Päätöstapahtuma, järjestävänä seurana Palokan Ilo, ilmoittautuminen päättyy 1.4.

Sarjat

Gym for Life -sarjat:

  1. Pienet ryhmät (1 – 10 kisailijaa)   
  2. Keskikokoiset ryhmät (11- 20 kisailijaa) 
  3. Suuret ryhmät (21 ja enemmän kisailijaa) 

Jokaiseen sarjaan voi osallistua myös telineillä ja välineillä.  

 

Lisenssi ja osallistumismaksu

Tarvitset Gym for Life -tapahtumaan osallistuaksesi harrastelisenssin: Esittävä voimistelu ja tanssi. Mikäli sinulla on jo jokin muu voimassa oleva lisenssi, tämä lisenssi on sinulle maksuton. Osallistumismaksu GfL -tapahtumaan on henkilökohtainen ja se on 25€.

 

Koreografian arviointi ja palkitseminen

Jokainen koreografia arvioidaan seuraavilla kriteereillä:  
– ilmaisullisuus 
– innovaatio ja omaperäisyys  
– tekniikka, laatu ja turvallisuus  
– kokonaisuus, vaihtelevuus ja monimuotoisuus 

Jokainen osa-alue on samanarvoinen, siitä voi saada 1 – 5 pistettä eli max 5 pistettä. Arvioitsijat eivät tiedä toistensa antamia pisteitä. Kaikkien arvioitsijoiden pisteet lasketaan yhteen ja näin saadaan esityksen kokonaispistemäärä, joka voi olla maksimissaan 80 pistettä. Pisteiden perusteella syntyy sarjoittain rankinglistat, jota ei julkaista/jaeta kenellekään. Korkeimman pistemäärän saaneet ryhmät (noin 1/3 esityksistä) sijoittuvat kultakategoriaan. Hopeakategoriaan sijoittuu seuraavat (noin 1/3 esityksistä) ja pronssikategoriaan loput (noin 1/3 esityksistä).  

Kultakategorian kisailijat saavat mitalit. Lisäksi jaetaan mahdolliset arvioitsijoiden kunniamaininnat erityisansioista (joihin ei vaikuta saatu kategoria). Päätöstapahtumassa jaetaan kaikkien sarjojen palkitsemisen jälkeen vuoden Gym for Life -pokaali.  

 

Gym for Life -polku vie halutessaan myös kansainvälisiin tapahtumiin

Gym for Life -tapahtumakonsepti on kansainvälinen ja Suomen Voimisteluliiton jäsenseurat voivat kansallisten tapahtumien lisäksi osallistua kansainvälisiin Gym for Life -tapahtumiin. Kansallisten tapahtumien säännöt perustuvat Kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n World Gym for Life sääntöihin ja Euroopan Voimistelun European Gym for Life sääntöihin. Kansalliset säännöt kuitenkin poikkeavat/eroavat jonkin verran kansainvälisistä säännöistä.

2024 Kansallisen Gym for Lifekisailun voittajille yllätysbonus 

Bonuksena kisailun voittajaryhmä saa kutsun Blume Gran Canariafestivaaliin, joka on 29.11. – 5.12.2024 Kanarian saarilla. Kutsu sisältää 3 yön majoituksen 3-hengen huoneissa 3 tähden  hotellissa max 9 osallistujalle (sis. puolihoito, lentokenttäkuljetukset, paikalliskuljetuksia)(lennot tulee kustantaa itse).

Lue lisää Gym for Lifen kansallisista tapahtumista tämän linkin kautta.

Tutustu myös kansainvälisiin tapahtumiin tämän linkin kautta.

 

 

 

Haku