Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Finaalipaikat eivät auenneet suomalaisille akrobatiavoimistelun World Age Group -kilpailuissa
04.03.2022

Finaalipaikat eivät auenneet suomalaisille akrobatiavoimistelun World Age Group -kilpailuissa

Suomen akrobaitavoimistelujoukkue, joilla on päällään kimaltavat kilpailupuvut ja kädessään Suomen lippu.

Azerbaidžanin Bakussa käydyt akrobatiavoimistelun World Age Group -kilpailut päättyivät suomalaisten osalta karsintoihin 4.3.2022. 12–18-vuotiaiden naisten sarjassa Suomea edustivat Tampereen Voimistelijoiden parit Fanni Hakala ja Neela Koivumaa sekä Jade Tulokas ja Peppi Tuominen. Vaikka finaalipaikkoja ei saavutettu, kansainväliset kilpailut motivoivat pareja jatkamaan kovaa treeniä Suomessa.

Akrobatiavoimisteluparien kisataival alkoi Bakussa torstaina 3.3. nosto-ohjelmalla. Hakalan ja Koivumaan pisteet nosto-ohjelmasta olivat 25,550. ”Suoritus meni kokonaisuutena todella hyvin, mutta suoritusvarmuudessa olisi vielä parannettavaa”, pari kommentoi nosto-ohjelman jälkeisiä tunnelmia. Tulokkaan ja Tuomisen pisteet nosto-ohjelmasta olivat 23,200. ”Olemme tyytyväisiä kokonaisuuteen, mutta parannettavaa jäi erityisesti puhtaudessa ja elementtien suoritustekniikassa”, Tulokas ja Tuominen kertoivat.

Molemmat parit lähtivät kohti perjantain 4.3. heitto-ohjelmaa varmoin mielin, mutta lopulta karsintojen yhteispisteet eivät riittäneet kilpailun finaalipaikkoihin. Hakala ja Koivumaa saivat heitto-ohjelmasta 24,720 pistettä. ”Suoritus meni pääosin hyvin, mutta jännitys teki tehtävänsä, sillä ohjelman lopussa koreografia ei mennyt musiikkiin”, Hakala ja Koivumaa analysoivat suoritustaan. Parin kokonaispisteet olivat 50,270. He sijoittuivat karsinnoissa sijalle 19.

Tulokas ja Tuominen saivat heitto-ohjelmasta 22,960 pistettä. ”Heitto-ohjelma meni hyvin, mutta parannettavaa on erityisesti eri liikkeiden suoritustekniikoissa”, Tulokas ja Tuominen kertoivat. Heidän kokonaispisteensä olivat 46,160, joka riitti karsintojen sijaan 25.

Lauantaina 5.3. käytävään finaaliin jatkoivat Israel, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska, Kazakstan, Venäjä, Alankomaat ja Belgia.

Vaikka finaalipaikat eivät auenneet suomalaisvoimistelijoille, Hakala ja Koivumaa sekä Tulokas ja Tuominen iloitsivat siitä, että kansainvälinen kilpailukokemus karttui jälleen. ”Kokemuksena kisat olivat todella tärkeät ja saimme hyvän käsityksen siitä, millainen oman ikäryhmämme maailman kärjen taso on. Tästä inspiroituneena jatkamme kovaa treenaamista taas Suomessa”, Hakala ja Koivumaa kertoivat. Vasta viisi kuukautta parina treenanneet Tulokas ja Tuominen olivat Hakalan ja Koivumaan kanssa samoilla linjoilla: ”Meidänkin mielestämme oli tärkeää nähdä, missä maailman taso menee. Tämä kokemus antaa paljon tsemppiä ja motivaatiota kotisalin treeniin.”

Parien nosto- ja heitto-ohjelmien yhteispisteet:

1. Israel 54,220

2. Yhdysvallat 53,950

3. Iso-Britannia 53,720

19. Suomi (Hakala ja Koivumaa) 50,270

25. Suomi (Tulokas ja Tuominen) 46,160

Seuraa kilpailujen etenemistä ja tuloksia täältä.

Kuvassa: Fanni Hakala, Jade Tulokas, Neela Koivumaa ja Peppi Tuominen, jotka edustivat Suomea Bakun WAGC-kilpailuissa. Kuva: Maiju Lehtinen.

Haku