Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Fiercen ja North Unitedin kevät huipentuu Tanskassa
06.04.2022

Fiercen ja North Unitedin kevät huipentuu Tanskassa

TeamGymin JPM-katsastus Vierumäellä maaliskuussa 2022: North United -joukkue

TeamGymin nuorten PM-kilpailuissa nähdään kaksi erilaista suomalaisjoukkuetta.

Monen pohjoismaisen TeamGym-voimistelijan pitkä odotus päättyy tämän viikon lauantaina. Tanskan Randersissa päästään järjestämään nyt ensimmäiset nuorten PM- eli JPM-kilpailut sitten kevään 2018 Joensuun kisojen, sillä arvokisavuosi 2020 jäi kokonaan väliin koronaviruspandemian vuoksi.

Suomesta Pohjoismaiden mestaruustaistoon osallistuu kaksi tyttöjen joukkuetta, Tampereen Voimistelijoiden Fierce sekä Oulun Pyrinnön ja Taipumattomien yhteisjoukkue North United. Joukkueet saavuttivat arvokisapaikkansa helmi- ja maaliskuun JPM-katsastuskilpailuissa.

Suomalaisjoukkueet ovat taustoiltaan hyvin erilaiset. Fierce perustettiin alun perin jo kymmenen vuotta sitten, kun taas North United on kasattu vasta viime vuonna JPM-projektia varten.

– Joukkue muodostettiin marraskuussa 2021 Rovaniemen Taipumattomien Zadoria- ja Oulun Pyrinnön Twister-joukkueista, kun molemmat joukkueet halusivat pyrkiä vuoden 2022 JPM-kisoihin. Kummankin joukkueen kokoonpano oli kuitenkin tuolloin liian pieni jatkamaan kilpailemista yksinään, joten yhdistimme voimamme, kerrotaan North Unitedin valmennustiimistä.

Kahden pohjoissuomalaisen kaupungin joukkue on harjoitellut yhdessä useilla viikonloppuleireillä. Kilpailupaikka nuorten arvokisoihin oli North Unitedin päätavoite kaudeksi 2021­–2022, joten sen saavuttaminen tuntuu valmentajien mukaan todella palkitsevalta. Kisamatkalle joukkue lähtee ”odottavaisin ja sopivasti jännittynein” mielin.

– Odotamme kisamatkalta uusia kokemuksia ja onnistumisia kisasuorituksissa sekä tutustumista muihin pohjoismaisiin voimistelijoihin. Tavoitteenamme on tehdä puhtaat suoritukset, jotka vastaavat meidän omaa tasoamme sekä nauttia ensimmäisestä kansainvälisestä kisakokemuksesta.

JPM-matkan jälkeen North United valmistautuu yhdessä vielä ainakin kevään nuorten SM-kilpailuihin.

Tamperelainen Fierce lunasti ensimmäisen JPM-paikkansa jo kevään 2020 kisoihin, joita ei lopulta järjestetty lainkaan. Tämän vuoden kisojen edustuspaikka asetettiin Fiercen tavoitteeksi heti, kun tieto kisojen järjestymisestä tuli. Kevään katsastuskilpailut olivat hyvin tasaiset, joten arvokisapaikka tuntuu joukkueesta ansaitulta.

Fierce luottaa varmaan tekemiseensä niin kotimaan kuin kansainvälisilläkin kisa-areenoilla.

– Saimme marraskuun SM-kisoihin jo tosi hyvät temput, ja olemme ylläpitäneet sitä tasoa, joka sinne saatiin. Olemme keskittyneet siihen, että tekemisemme olisi siistiä. Olen ollut tosi ylpeä siitä, että niin nyt keväällä kuin siellä SM-kisoissakin olemme pystyneet suorittamaan ilman mitään säätöä: kun kisapaikalla on ollut telinekokeilu, kaikki ovat tehneet heti temppunsa seisomaan ja meillä on aina jäänyt kokeiluaikaa. Meillä on hyvä ja varma joukkue ja kaikilla fiksut, hyvät temput, mikä on ollut tosi kivaa, valmentaja Heidi Helander kuvailee Fiercen JPM-projektia.

– Tavoitteenamme on näyttää Tanskassakin sitä hyvää, siistiä tekemistämme, jonka osaamme. Vaikka kevään mittaan on ehkä opittukin vähän vaikeampia temppuja, emme tee välttämättä kaikkein vaikeimpia liikkeitä siellä, koska nämä ovat ensimmäiset kansainväliset kisat kaikille paitsi yhdelle voimistelijoistamme, Helander kertoo.

Nuorten PM-kilpailuja voi seurata lauantaina suorana Tanskan voimisteluliiton Youtube-kanavalta GymDanmark. Kisalähetys alkaa kello 11 Suomen aikaa avajaisseremonialla, jota seuraa sekajoukkueiden kilpailu. Suomen joukkueet kilpailevat tyttöjen sarjassa kello 14.20 alkaen. PM-kisat päättää kello 17.15 alkava poikien kilpailu. 

Suomen JPM-joukkueet

North United

TeamGym: North United

Aina Kääriäinen
Elina Repola
Ilona Ylitapio
Iiris Närhi
Malla Roivainen
Pihla Kortesalmi
Pihla Pietilä
Saga Saarenheimo
Selina Hiekkaranta
Viena Nissilä.
Valmentajat: Helmi Leppänen, Sanni Hiekkaranta, Laura Inkeröinen ja Saara Nokkonen.

Fierce

TeamGym, TV Fierce

Aina Juntunen
Anni Vääri
Camila Rosell Perez
Eevi Manninen
Emma Leino
Erika Oijusluoma
Essi Vänttinen
Hulda Aho
Helmi Suviola
Hilma Tatti
Iina Sydänheimo
Marleena Ketola.
Valmentajat: Heidi Helander ja Sanni Miina.

Pääkuva: North United Vierumäen JPM-katsastuksessa / Atte Grönlund.

EDIT 7.4.2022 kello 17.45: Tekstiin korjattu JPM-kilpailuaikataulun kellonajat.

 

Haku