Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Erityistä VoiMaa-hanke käynnistyy!
03.02.2021

Erityistä VoiMaa-hanke käynnistyy!

Voimisteluliitossa on käynnistynyt uusi hanke nimeltään Erityistä VoiMaa – voimistelua maahanmuuttajille ja erityistä tukea tarvitseville, joka on saanut avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Hankkeen tavoitteena on kehittää Voimisteluliiton uuden strategian mukaisesti kaikille avoimia ja saavutettavia harrastemahdollisuuksia. Kohderyhmänä hankkeessa ovat maahanmuuttajataustaiset sekä erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret. 

 

Hankkeen avulla pyritään parantamaan osaltaan maahanmuuttajataustaisten lasten ja heidän perheidensä kotoutumista sekä tukea heidän sekä erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten vuorovaikutustaitojen vahvistumista sekä sosiaalisten kontaktien lisääntymistä.  

 

Tarkoituksena on tukea voimisteluseurojen alueellista toimintaa niin, että toiminnalla tavoitetaan hankkeen kohderyhmään kuuluvia henkilöitä sekä heidän perheitään – saadaan uusia harrastajia, kehitetään uusia toimintatapoja ja -muotoja. Tulemme tässä hyödyntämään Voimisteluliiton jo olemassa olevia perheliikunnan, lasten harrastevoimistelun sekä tanssin konsepteja. 

 

Hanke pyörähtää käyntiin voimisteluseurojen alkukartoituksella, jonka avulla pyritään selvitmään kohderyhmään liittyen jo olemassa olevia hyviä käytäntei ja mahdollisia 

haasteita. Alkukartoituksen jälkeen alkaa pilottiseurahaku, jonka tarkemmasta ajankohdasta ilmoitamme kaikille yhteisesti. 

 

Projektikoordinaattorina hankkeessa toimii Sini Mattila, joka on vannoutunut matalankynnyksen liikunnan kannattaja ja osaaja. Sini on aiemmin työskennellyt Helsingin kaupungin Liikuntapalveluilla lasten ja perheiden matalankynnyksen liikunnan parissa. Hankkeeseen liittyviä kysymyksiä ja ajatuksia saa esittää Sinille. Sinin yhteystiedot löydät alta. 

 

Hyppää mukaan Erityistä VoiMaa -hankkeeseen ja ole mukana rakentamassa Voimistelun uutta strategiaa! Voimistelu kuuluu kaikille! 

 

Sini Mattila, projektikoordinaattori Erityistä VoiMaa -hanke 

 

Haku