Home » Uutiset » Ensimmäisenä karsintapäivänä Kairossa tiukkaa kilpailua finaalipaikoista
15.02.2024

Ensimmäisenä karsintapäivänä Kairossa tiukkaa kilpailua finaalipaikoista

Kairossa käytävä telinevoimistelun maailmancupkilpailu käynnistyi tänään karsinnoilla naisten hypyssä ja nojapuilla sekä miesten hevosella, permannolla ja renkailla. Suomen voimistelijoista parhaiten sijoittui Oskar Kirmes, joka voimisteli permannolla sijalle 17 pistein 13,500.

Torstaina 15.2. käynnistyneessä telinevoimistelun maailmancupkilpailussa saatiin arvokasta kisakokemusta. Miehissä hevosella kilpailivat Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) sekä Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH). Kirmes ylsi sijalle 41 pistein 11,566 ja Koski aivan Kirmeksen kintereillä sijalle 42 pistein 11,300.

”En ole tyytyväinen tän päivän kisoihin. Hevonen oli päivän huonoin suoritus. Lähdin kokeilemaan uutta sarjaa ja tulin heti alkuun uudessa liikkeessä alas. Pasmat oli sekaisin ja tulin vielä toisenkin kerran sarjan aikana alas. Se oli vähän pettymys”, kommentoi Koski, mutta toteaa kuitenkin lopuksi: ”Ei tässä mitään, huomenna on uusi päivä ja uudet kujeet!”

Permannolla saavutettiin suomalaisten torstain paras sijoitus, kun Kirmes voimisteli sijalle 17 pistein 13,500. Permannolla oli mukana 59 osallistujaa, joten sijoittuminen 17. sijalle on hyvä saavutus. Myös Koski kisasi permannolla pistein 13,266 sijoittuen sijalle 24.

”Kisa alkoi hyvin permannolla. Sarja meni hyvin läpi, mutta liian helpot D-pisteet (vaikeuspisteet). Silti hyvät ja olen ihan tyytyväinen. – Kisakausi jatkuu minun osalta ensi viikonloppuna Italiassa”, Kirmes kertoo.

Koski aloitti torstain kilpailun renkailla. Kosken mukaan hän sai renkailla hyvän sarjan ja kilpailusuoritus oli varmaa rutiinisuorittamista, millä hän ylsi sijalle 24 pistein 13,300.

Naisista nojapuilla Suomea edusti Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat), joka kertoi lähtevänsä kisaan poikkeuksellisella lähtötilanteella, takana olevan polvileikkauksen vuoksi. Kuusikko joutui keskeyttämään sarjansa, mutta sai kuitenkin lopulta päätettyä sen. Hän sijoittui sijalle 44 pistein 10,733.

”Ei ollut minun päivä. En saanut tehtyä sarjaani läpi ja aika pettynyt fiilis tällä hetkellä”, kommentoi harmistunut Kuusikko kisasuoritustaan.

Kisat jatkuvat perjantaina 16.2. toisella karsintapäivällä.