Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ensikertalainen tai konkari – Gymnaestrada kutsuu aikuisharrastajia
21.10.2021

Ensikertalainen tai konkari – Gymnaestrada kutsuu aikuisharrastajia

Gymnaestrada Tampere 9.-12.6.2022 on liikkeen ja voimistelun supertapahtuma niille joita liikuttaa ilo, ihmiset ja hyvä fiilis. Puolet suurtapahtuman osallistujista on aikuisia.

Joukkoon mahtuu useita suurtapahtumia kolunneita konkareita, seuran ryhmäliikuntatunneilta innostettuja ensikertalaisia, tavoitteellista harjoittelua tai esiintymistä kaivanneita paluuntehneitä jumppareita tai huoltojoukkoina mukaan temmattuja ystäviä tai puolisoita – osa heistä myös esiintyen.  

Jokainen Gymnaestradassa esiintyvä henkilö tarvitsee itselleen osallistujapassin ja esiintymisen mahdollistavan lisenssin. Lisäksi tapahtuman matka- ja majoituskuluista, esiintymisasuista ja ruokailuista syntyy kuluja. Mutta tapahtuma on rahansa ja harjoittelun arvoinen – 97 % kansallisiin Gymnaestradoihin osallistuvista suosittelisi tapahtumaa ystävilleen.  

Jos kaipaat perhosia vatsaasi, esiintymisfiilistä, vauhdin ja liikkeen hurmaa, tavoitetta tulevan kauden harjoitteluusi, uusia elämyksiä, ystäviä ja festarifiilistä, on Gymnaestrada Tampere 2022 tapahtuma, johon osallistua.   

Ensikertalaisena mukaan 

Houkuttaako Gymnaestrada ajatuksena, mutta et oikein koe itseäsi voimistelijaksi tai tiedä miten lähteä mukaan? Ei haittaa. Tässä pieni infopaketti mukaan liittymisestä!

Parhaiten Gymnaestrada-perinteeseen pääset mukaan suurten kenttäohjelmakoreografioiden kautta, joissa huomaat olevasi osa suurempaa yhteisöä.  

Matalan kynnyksen kenttäohjelmat tarjoavat esiintymisen iloa ja harjoittelun haasteita, mutta eivät vaadi aikaisempaa voimistelutaustaa tai yhteisharjoituksia ennen itse tapahtumaa: 

Jos kaipaat yhteistä kokemusta, lähde vaikka lapsesi tai kummilapsesi kanssa yhdessä esiintymään Robotit -perheliikunnan ohjelmaan.  

Kuntoliikunnasta innostuneet pääsevät esiintymisen makuun ja suurtapahtuman sykkeeseen Kiertoradalla -ohjelman myötä. Tässä ohjelmassa esiintymiseen tarvitset vain kuntopallon, iloista tekemisen meininkiä ja vähän pilkettä silmäkulmaan. Kiertoradalla-ohjelma sopii erinomaisesi myös voimisteluseuroissa ryhmäliikuntaa harrastaville. 

Jos sinulla on entuudestaan voimistelutaustaa, mutta haluat osallistua matalan kynnyksen ohjelmaan, on lajien yhteisohjelma sinulle sopiva. Voimistelulajien yhteinen koreografia Me ollaan #voimistelu ei sisällä vaativia kuvioita tai siirtymisiä. Kentällä nähdään tällöin voimistelun kirjo, kun mm. telinevoimistelun, TeamGymin, trampoliinivoimistelu, kilpa-aerobicin, rytmisen voimistelun ja Freegymin edustajat kokoavat taidonnäytteensä yhteen.  

Katutanssista ja tanssista innostuvat löytävät itsensä Luonnon lumoissa -kenttäohjelmasta. Ohjelmassa yhdistyvät monet erilaiset tanssityylit, monipuoliset kuviot ja vahva ilmaisu. Kenttäohjelmaa harjoitellaan jo huhtikuun yhteisharjoituksissa.  

Kenttäohjelmiin koukuttautuneet 

Edellä mainitut kenttäohjelmat sopivat kaikille niistä kiinnostuneille. Jokainen osallistuja voi valita vaihtoehdoista itselleen parhaiten sopivan. Aikaisempaa kenttäohjelmakokemusta tai esimerkiksi tanssillisen voimistelun tai naisvoimistelun taustaa omaavia voimistelijoita nähdään seuraavissa kenttäohjelmissa:  

Kirkkaat vedet ja Ystäväni, elämäni sopivat niille, joilla on tanssillisen voimistelun virtaava liikekieli tuttu ja ominainen tapa voimistella. Näistä koreografioista jälkimmäinen on haastavampi, ja sitä suositellaan kokeneille tanssillisen voimistelun harrastajille.  

60+ ikäiset seniorit, Ikiliike-toiminnassa mukana olevat, leidit, kiltalaiset voivat myös valita Elämä on matka -ohjelmassa esiintymisen. Tämä elämänmakuinen yhteisohjelma esitetään Nokia-areenan näytöksessä.  

Älä myöskään unohda esiintymismahdollisuuksia Gymnaestradan iltanäytöksissä, kaupunkilavalla tai Lumo-finaalissa kilpailemista. Lue näistäkin mahdollisuuksista lisää.

Kuinka mukaan?  

Ole yhteydessä oman seurasi yhteyshenkilöön eli Gymppiin ja ilmoittaudu mukaan 1.2. mennessä.

 
Voit tarkistaa tämän listan kautta, että seurastasi on Gymppi-yhteyshenkilö ilmoitettuna. Jos Gymppi puuttuu, juttele aiheesta seurasi hallituksen kanssa ja ilmoittakaa seuranne Gymppi tänne, niin saatte lisätietoa ja materiaalia.

Ilmoita Gympillenne mihin ohjelmaan suunnittelet joukkueesi / ryhmäsi kanssa osallistumista. 

Mikäli osallistutte kenttäohjelmaan, ilmoittaudu ohjaajien ja valmentajien opetuskurssille.  

Innosta voimistelijat mukaan. Gympiltä saat tarvittaessa tapahtumaviesteihisi apuja. 

Haku