Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Emmi Piiroinen ja maajoukkue suuntaavat rytmisen voimistelun MM-kilpailuihin 23.-27.8.
21.08.2023

Emmi Piiroinen ja maajoukkue suuntaavat rytmisen voimistelun MM-kilpailuihin 23.-27.8.

Rytmisen voimistelun maailmanmestaruuskilpailut käydään Espanjan Valenciassa 23.-27.8. Suomea vuoden 2023 MM-kisoissa edustavat yksilöissä Emmi Piiroinen ja joukkuekilpailussa maajoukkue.

Kilpailut käynnistyvät keskiviikkona 23.8. yksilöiden pallo- ja vannekarsinnoilla. Illalla kilpaillaan kyseisten välineiden finaalit, joihin pääsee karsinnan kahdeksan parasta. Torstaina 24.8. yksilövoimistelijoilla on vuorossa nauha- ja keilakarsinnat ja illalla finaalit.

Kaikkien neljän välineen karsinnat ovat samalla karsinta neliottelufinaaliin, joka käydään lauantaina 26.8. Neliottelufinaaliin pääsee karsinnan 18 parasta. Tulokseen lasketaan kolmen parhaan välineen pisteet.

Ensimmäisiin aikuisten MM-kilpailuihinsa suuntaava Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) odottaa kilpailua innolla.

”Lähden hyvin ja odottavaisin mielin MM-kisoihin. Tavoitteena on tehdä oma parhaani, näyttää mitä osaan ja nauttia ihan täysillä. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja nyt tehdään vain viimeiset hiomiset ohjelmiin ennen kisoja”, kertoo kisojen alla kevään EM-kilpailuissa neliottelufinaaliin voimistellut Piiroinen.

Emmi Piiroinen nauhaohjelmassa

Emmi Piiroinen haluaa näyttää MM-areenalla parastaan. Kuva: Indrek Kask

Joukkueiden kaksiottelu on vuorossa perjantaina 25.8. Kaksiottelussa joukkueet suorittavat sekä viiden vanteen että kahden pallon ja kolmen nauhan ohjelmat. Molempien ohjelmien kahdeksan parasta selvittää tiensä välinefinaaleihin, jotka käydään sunnuntaina 27.8.

Maajoukkueen kokoonpanoon Valenciassa kuuluvat Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat), Lia Kallio (Olarin Voimistelijat), Nea Kapiainen (Sport Club Olymp), Alisa Karpenko (Elise Gymnastics), Anni Olkkonen (Elise Gymnastics) ja Anastasiia Polishchuk (Elise Vantaa).

”Olemme kaikki iloisia siitä, että pääsemme edustamaan Suomea joukkueena MM-kisoihin. Olemme valmistautuneet hyvin sekä fyysisesti että psyykkisesti ja olemme valmiita näyttämään, mitä olemme viimeisten kuukausien aikana harjoitelleet. Valencia on meille tuttu jo kesäkuun harjoitusleiriltä, odotamme jo innolla MM-kisaa tutuissa maisemissa”, kertovat joukkueen voimistelijat.

Rytmisen voimistelun maajoukkue Urheassa elokuussa 2023

Joukkueen valmistautuminen MM-kilpailuihin on sujunut hyvin.

MM-kisoista on jaossa myös paikkoja Pariisin olympialaisiin. Suomen voimistelijoiden tähtäin on kuitenkin vasta tulevaisuudessa.

”Tästä kilpailusta on tärkeintä saada kokemusta isosta arvokisasta, joka on aina urheilijoille erilainen tapahtuma kuin esimerkiksi kansalliset kisat. Joukkueelle kilpailu on tärkeä myös siksi, että MM-kilpailuista jaetaan paikat ensi vuoden maailmancup-kisoihin.

Rytmisen voimistelun lajikulttuurin muutostyö on käynnissä. Maajoukkueurheilijoiden päätavoite on kehittyä urheilijana ja pysyä terveenä, tähdätä pitkäjänteiseen harjoitteluun ja pidempään uraan. Kansainvälisesti  rytmisessä voimistelussa keski-ikä on noussut selkeästi, suuri osa voimistelijoista on nykyään yli 20-vuotiaita. Tähän tähtäämme myös Suomessa”, kertoo rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Tast.

”Valmistautuminen on mennyt tosi hyvin ja kesästä ollaan menty paljon eteenpäin. Toivon, että hermot pysyvät kasassa ja voimistelijat pystyvät näyttämään sen, mihin ovat tällä hetkellä valmiita”, sanoo sekä Piiroisen että joukkueen valmentaja Larisa Gryadunova.

Rytmisen voimistelun MM-kisat 2023, aikataulu:

Ajat ovat Suomen aikaa, Valenciassa kello on tunnin jäljessä.

Ke 23.8.

Yksilöiden pallo- ja vannekarsinnat klo 10.30-20.30

  • Ryhmä D: Emmi Piiroinen klo 18.30-20.30

Yksilöiden pallo- ja vannefinaalit (karsintojen 8 parasta) klo 22-23.30

To 24.8.

Yksilöiden nauha- ja keilakarsinnat klo 10.30-20.45

  • Ryhmä D: Emmi Piiroinen klo 16-18

Yksilöiden nauha- ja keilafinaalit (karsintojen 8 parasta) klo 22-23.30

Pe 25.8.

Joukkueiden kaksiottelu klo 17-20.35

  • Ryhmä A: Suomi klo 17-18.35

La 26.8.

Yksilöiden neliottelufinaali (karsintojen 18 parasta) klo 16-20

Su 27.8.

Joukkueiden välinefinaalit (karsintojen 8 parasta) klo 17-18.45

Kisojen aikataulut ja tulokset löytyvät virallisilta kisasivuilta

Karsintoja voi seurata maksuttomasta livestriimistä.

Yksilöiden finaalit ja joukkueiden kilpailut lähetetään Yleltä.

Lisätietoja:

Rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Tast

045 807 2121

emma.tast@voimistelu.fi

Haku