Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Emil Soravuo voimisteli pronssia permannon MM-finaalissa: ”Ei voi vielä käsittää, mitä juuri tapahtui!”
23.10.2021

Emil Soravuo voimisteli pronssia permannon MM-finaalissa: ”Ei voi vielä käsittää, mitä juuri tapahtui!”

Miesten telinevoimistelun permannon MM-kisat päättyivät suomalaisjuhlaan Japanin Kitakyushussa lauantaina 23.10.2021, kun Espoon Telinetaitureiden Emil Soravuo, 24, voimisteli pronssisijalle pistein 14,700. Kilpailun voiton vei Italian Nicola Bartolini pistein 14,800 ja toiseksi sijoittui Japanin Minami Kazuki pistein 14,766.

Soravuon tunnelmat huippusuorituksen jälkeen olivat juhlavat.

– Ei voi vielä käsittää, mitä juuri tapahtui. Onnistuin tänään finaalissa paremmin kuin moni muu, ja se palkittiin. Ehkä joskus viikon tai kuukauden päästä ymmärtää, mitä tuli tehtyä. Ei voi oikein muuta sanoa, kuin että todella onnellinen fiilis.

Soravuon sijoitus on Suomelle kaikkien aikojen paras MM-permannolta. Edellinen MM-mitalisijoitus Suomelle telinevoimistelusta on vuodelta 1997, jolloin Jani Tanskanen voitti rekillä MM-kultaa.

Myös miesten joukkueen vastuuvalmentaja Timo Holopainen iloitsi Soravuon suorituksesta.

– Aivan huikea veto Emililtä. Hermot pitivät kovassa paikassa, mutta onhan hän kovien paikkojen ja arvokilpailujen mies. Voltit olivat paikallaan ja sarja oli koko kilpailun puhtain. Myös Emilin valmentaja Mati Kirmesille tämä on iso juttu, sillä tämä on hänen ensimmäinen MM-mitalinsa valmentajana. Huippuvalmennusta kerta kaikkiaan! Tämä on juhlapäivä Suomen telinevoimistelulle.

 Suomen Voimisteluliiton miesten telinevoimistelun lajivastaava Kasper Holopainen ei voisi olla Soravuon suoritukseen tyytyväisempi.

– Uskomaton suoritus! Emil voimisteli ennätyspisteet kansainvälisissä kilpailuissa. Vieläkin on vaikea uskoa, mitä oikeasti tapahtui!

Soravuon kilpailut jatkuvat keväällä helmikuun 2022 lopussa Cottbusin maailmancupilla, mutta sitä ennen on luvassa hyvin ansaittu loma.

Seuraavat kansainväliset telinevoimistelukilpailut ovat 12.–14.11.2021 Walesissa järjestettävät Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailut. Walesiin lähtee Suomesta kuusihenkinen joukkue.

Permannon MM-finaalin tulokset

1. BARTOLINI Nicola ITA  14.800 

2. MINAMI Kazuki JPN 14.766 

3. SORAVUO Emil FIN 14.700 

4.  RYU Sunghyun KOR  14.600 

5. YULO Carlos Edriel PHI 14.566 

6. KAYA Kazuma JPN  14.533 

7. KARIMI Milad KAZ  14.333 

8. SKINNER Hayden GBR 14.100

 

Katso kaikki tulokset ja sijoitukset täältä.

Haku