Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Elias Koski voimisteli miesten SM-kuusiottelun mestariksi
18.09.2021

Elias Koski voimisteli miesten SM-kuusiottelun mestariksi

Miesten telinevoimistelun SM-kuusiottelun tuoreeksi mestariksi on voimistellut Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki). Koski voimisteli kultamitalille yhteispistein 80,900. SM-hopeaa otti Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) pistein 79,350 ja pronssia nappasi Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) 76,900.

Miesten telinevoimistelun kuusiottelun herruus ratkesi Oulussa lauantaina. Ouluhallissa pidetyissä telinevoimistelun SM-kisoissa suomenmestaruuden voitti Voimisteluseura Helsingin Elias Koski. Koski oli ylivoimainen hevosella, renkailla ja rekillä. Robert Kirmes taasen loisti permannolla ja Oskar Kirmes oli voitokkain nojapuilla. Yhteispisteissä Koski päihitti Kirmeksen veljekset ja oli suorituksiinsa varsin tyytyväinen.

– Kaikki telineet menivät tänään ilman isompia virheitä. Siellä oli vain pari sarjaa, joissa on korjattavaa. Nojapuita haluan ehdottomasti parantaa huomiseen. Huomenna lähdetään tavoittelemaan lisää kultamitaleja, Koski toteaa.

Miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen kertoo kisan ratkenneen lopulta hiuksenhienosti. Kaikilla kolmella oli edellytykset kirkkaimpaan mitaliin.

– Elias jatkoi tänään varmoja suorituksiaan, mitä häneltä on nähty pitkin syksyä. Hänellä oli tänään varma ja ehjä suoritus, ja se ratkaisi lopulta kuusiottelun, Holopainen sanoo.

SM-hopeaa voimistellut Robert Kirmes myöntää kuitenkin pettymyksensä lauantain kisaan. Eväitä kirkkaampaan mitaliin olisi ollut, sillä mies on hätyytellyt kuluvan syksyn aikana useasti ennätyspisteitä.

– Olen kuitenkin ihan tyytyväinen omaan kisaani, vaikka siinä tuli suhteellisen iso epäonnistuminen hevosella. Jos olisin sen hoitanut virheettömästi, olisin varmasti taistellut Eliaksen kanssa kullasta. Nälkää jäi siis huomiselle, Robert Kirmes sanoo.

SM-pronssille yltänyt Oskar Kirmes kertoo ensimmäisten telineiden sujuneen nihkeästi.

– Alku meni ruosteessa. Nojapuut ja rekki menivät onneksi hyvin, ja sain niihin ladattua hyvin energiaa, kun tiesin mitalin olevan vaarassa, Oskar Kirmes sanoo.

– Kultamitali kotiin Espooseen, Oskar Kirmes toteaa sunnuntain tavoitteekseen.

Eilen perjantaina Oulussa alkanut SM-kisaviikonloppu jatkuu huomenna sunnuntaina telinekohtaisilla finaaleilla. Sitä ennen ratkeaa vielä naisten telinevoimistelun neliottelun mitalikolmikko.

Sunnuntain telinefinaalista on odotettavissa miesten telinevoimistelun osalta lajipäällikkö Kasper Holopaisen mukaan varsin jännittävä. Telinespesialistit tuovat lauantain mitalikolmikon lailla sunnuntain kilpailuun mukavan jännittävää maustetta.

 

Tuloksia:

Miesten telinevoimistelu, SM-kuusiottelu:

  1. Elias Koski, Voimisteluseura Helsinki, 80,900
  2. Robert Kirmes, Espoon Telinetaiturit, 79,350
  3. Oskar Kirmes, Espoon Telinetaiturit, 76,900
  4. Tarmo Kanerva, Tampereen Sisu, 75,650
  5. Akseli Karsikas, Oulun Pyrintö, 73,250

 

Kaikki tulokset: https://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/2045?f=m2029

Kuva: Oulun Pyrintö/Hannu Mustonen

Haku