Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Elias Koski telinevoimistelun kuusiottelun Suomen mestariksi
30.09.2022

Elias Koski telinevoimistelun kuusiottelun Suomen mestariksi

Elias Koski

Miesten telinevoimistelun SM-kuusiottelun mestariksi voimisteli tänään Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH). Hän uusi mestaruuden viime vuodelta yhteispistein 80,500. SM-hopeaa otti viime vuoden tavoin Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) pistein 78,150 ja pronssia nappasi vasta 17-vuotias Joona Reiman (Tampereen Sisu) pisteillä 77,050.

Elias Koskelle kuusiottelun SM-kulta oli kolmas.

”On kyllä mahtava fiilis päästä kolmatta kertaa nostamaan karhupatsas ylös. On ollut vaikeaa viimeiset viikot valmistautumisessa, pieni flunssa ollut päällä ja mietin että pystynkö kisaamaan. Tänään oli kuitenkin ihan hyvä olo ja uskalsin lähteä. Ja tein ihan loistavan kisan. Ei ollut suurempia virheitä millään telineellä, pikku virheitä siellä täällä mutta kokonaisuudessa loistokisa. Paras kilpailu viime vuoden SM-kisojen jälkeen, hyvään paikkaan osui ja oli mahtavaa, että pystyin voimistelemaan näin hyvin”, iloitsi Elias Koski.   

Ikurin liikuntahallissa Tampereella käydyissä kisoissa Elias Koski sai parhaimmat pisteet hevosella, renkailla ja rekillä, Robert Kirmes puolestaan nojapuilla ja hypyssä nuorten EM-kultamitalin elokuussa voittanut Joona Reiman.

”Elias voimisteli tänään todella tyylikkäästi ja varmasti. Ansaittu voitto. Robert joutui tyytymään tänään hopeaan muutamien virheiden takia. Joonalta hieno sisääntulo miesten sarjan kilpaluihin ja heti mitaleille. SM-mitali miesten kilpailussa vasta 17-vuotiaana on harvinaista, koska yleensä sen ikäisenä ei vielä kilpailla miesten sarjassa”, miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen kommentoi.

SM-kisaviikonloppu jatkuu huomenna lauantaina telinekohtaisilla finaaleilla.

SM-kilpailujen jälkeen seuraavat tärkeimmät kansainväliset kilpailut ovat MM-kilpailut Liverpoolissa 29.10.-6.11.2022. MM-kisoihin lähtevät Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit), Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH) ja Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö voimistelujaosto).

SM-joukkuekilpailun voitti Riku Koivusen ja Sergey Kandlinin luotsaama Tampereen Sisu pisteillä 230,900. Joukkueessa voimistelivat Patrick Palmroth, Tarmo Kanerva, Ilari Huovinen, Akseli Kauma ja Joona Reiman. Toiseksi tuli Espoon Telinetaiturit pistein 219,100 (voimistelijat Kirmes Robert, Kirmes Oskar, Hartikainen Risto, Makkonen Leevi, Soravuo Emil) ja kolmanneksi  Voimisteluseura Helsinki VSH pistein 219,000 (voimistelijat Koski Elias, Päivänen Jimi, Varjolaakso Antti, Jääskeläinen Anton, Danishevski Kristian, Saharinen Tuomas). 

 

Tuloksia:

Miesten telinevoimistelu, SM-kuusiottelu:

  1. Elias Koski, Voimisteluseura Helsinki VSH, 80,500
  2. Robert Kirmes, Espoon Telinetaiturit, 78,150
  3. Joona Reiman, Tampereen Sisu, 77,050
  4. Tarmo Kanerva, Tampereen Sisu, 77,050
  5. Akseli Karsikas, Oulun Pyrintö voimistelujaosto, 76,450
  6. Oskar Kirmes, Espoon Telinetaiturit, 76,000

 

Kaikki tulokset https://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/2359?f=m2725

 

Haku