Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Elias Koski ja Oskar Kirmes miesten telinevoimistelun EM-kilpailuiden kuusiottelufinaaliin
11.04.2023

Elias Koski ja Oskar Kirmes miesten telinevoimistelun EM-kilpailuiden kuusiottelufinaaliin

Telinevoimistelun Euroopan mestaruuskilpailut käynnistettiin tänään miesten telinevoimistelun joukkuekilpailulla sekä karsinnalla niin telinekohtaisiin finaaleihin kuin ottelufinaaliin. Suomen miehistä vahvimman suorituksen ottelussa teki Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki) sijoittuessaan sijalle 12 pistein 80,865. Suorituksellaan Koski varmisti kirkkaasti paikkansa perjantain ottelufinaaliin. Myös Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) nappasi paikan ottelufinaaliin sijoittuen sijalle 22 pistein 79,332

”Tosi hyvä fiilis ja onnistunut kisa takana ilman isompia virheitä. Tein tänään kuusiottelun piste-ennätykseni kansainvälisillä areenoilla. Ainahan on mahdollisuus vielä hieman parantaa finaaliin, muutama askel siellä täällä alastuloissa, kuopimista ja hieman hötkyilyä jossain kohtaa. Enimmäkseen meni kuitenkin tosi hyvin ja olen tosi tyytyväinen päivän suoritukseen, mikään ei jäänyt harmittamaan”, iloitsi Koski.

”Ottelu sujui tänään hyvin. Jotain pientä sarjoissa oli, mutta ei mitään suurempaa. Olen tyytyväinen tämänpäiväiseen suoritukseeni niin omalta osaltani kuin koko joukkueen tekemisestä”, summasi joukkueen konkari ja kapteenin virkaa hoitanut Oskar Kirmes.

Suomen joukkue aloitti kilpailunsa hypystä, jossa suorittaminen oli varmaa yhtä harmillista kaatumista lukuun ottamatta. Seuraavilla telineillä joukkue esitti vakaata voimistelua, ilman suurempia virheitä. Koko joukkue ylsi tekemisellään omaan tasoonsa ja joukkuetulos 239,029 parantui edellisestä EM-kilpailusta. Viimeiseen asti joukkuetulosta jännitettiin, mutta harmillisesti Suomen miehet jäivät joukkuetuloksellaan sijalle 14, kun 13 parasta lunastaa kisalipun ensi syksyn MM-kilpailuihin Antwerpiin.  

Todella tyytyväinen miesten tekemiseen tänään, jokaisella telineellä saimme kolme onnistunutta suoritusta, jotka lasketaan joukkuetulokseen. Suurempia virheitä tuli todella vähän ja joukkuetulokseen niitä ei tarvinnut laskea yhtäkään. Joukkue teki parastaan ja suoriutui hyvin toisiaan tukien ja kannustaen. Harmillisesti sijoitus tänään täpärästi MM-joukkuepaikkojen ulkopuolella, mutta parempaan emme olisi pystyneet,” totesi miesten maajoukkueen vastuuvalmentaja Timo Holopainen.

Kirmeksen ja Kosken lisäksi miesten joukkueessa voimistelivat Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit), Tarmo Kanerva (Tampereen Sisu) ja Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö). Lisäksi yksilöpaikalla hevosella kilpaili Pavel Titov (Jyvsäkylän Voimistelijat).

Ollaan pystytty harjoittelemaan kovaan ja koko joukkue on kovassa kunnossa. Tekeminen tänään oli vahvaa ja joukkueella hyvä fiilis kisata. Ensimmäisessä subissa kilpailtuamme ei voitu muuta kuin jäädä seuraamaan kisaa ja jännittämään tulosta, paremmin emme olisi voineet suoriutua. Tämä jäi nyt muista maista kiinni”, tuumasi Kirmes omaa ja joukkueensa suoritusta päivän kilpailuissa.

Telinevoimistelun Euroopan mestaruuskilpailut jatkuvat huomenna naisten joukkuekilpailulla ja karsinnalla.

Kuusiottelun tulokset

1.Ilia Kovtun UKR 85,432

2.Adem Asil TUR 83,665

3. Jake Jarman GBR 83,098

12. Elias Koski FIN 80,865

22. Oskar Kirmes FIN 79,332

42. Robert Kirmes FIN 76,699

Joukkuetulokset:

1. Italia 249,526

2. Turkki 248,262

3. Iso-Britannia 246,961

  1. Suomi 239,029

 

Lisätietoja:

Hanna Järvinen

Joukkueenjohtaja

044 308 0376

 

Haku