Home » Uutiset » Dohan maailmancupissa Maisa Kuusikolla finaalipaikka aivan hilkulla
17.04.2024

Dohan maailmancupissa Maisa Kuusikolla finaalipaikka aivan hilkulla

Telinevoimistelija Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) jäi harmittavasti nojapuilla yhdeksänneksi, kun kahdeksan telineen parasta jatkaa perjantain finaaliin Dohan todella kovatasoisessa maailmancupissa. Kuusikko voimisteli sarjansa läpi, mutta mukaan mahtui kuitenkin liiaksi pieniä virheitä. Yksi yhdistelmä jäi sarjasta uupumaan, kun Maisa ei saanut jatkettua hiphop kokokäännöksestä suoraan Shaposnikova-aisanvaihtoon. Onnistuessaan kyseessä olisi kahden haastavan liikkeen yhdistelmä, josta tuomarit palkitsevat urheilijaa 0,1 pisteen yhdistelmähyvityksellä D-pisteisiin (Difficulty- eli vaikeuspisteet).

Sain sarjan läpi, mistä olen tyytyväinen vaikka yksi yhdistelmä jäi puuttumaan. Harmittaa kovasti, koska olen ensimmäinen vara finaaliin. Sarjassa oli epäpuhtautta ja se näkyi pisteissä”, kertoi ymmärrettävästi harmistunut Maisa.

Kuusikon pisteet olivat tänään 13,133 ja sijoitus yhdeksäs eli ensimmäinen varasija finaaliin. Viimeisen finaalipaikan nappasi Filippiinien Levi Ruivivar vain 0,067 pisteen erolla Kuusikkoon.

Naisten telinevoimistelun kansainvälinen kilpailukausi jatkuu pian Euroopan mestaruuskilpailuilla Italian Riminissä 2.–5.toukokuuta. Naisten joukkueessa Kuusikon lisäksi ovat mukana Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat), Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit) sekä Saara Kokko (Oulun Pyrintö) ja Misella Antila (Oulun Pyrintö).