Home » Uutiset » Cottbusin maailmancupissa koettiin onnistumisia, vaikka finaalipaikkoja ei tullutkaan
23.02.2024

Cottbusin telinevoimistelun maailmancupin toisena karsintapäivänä 23.2.2024 suomalaisia voimistelijoita nähtiin naisten puomilla sekä miesten hypyssä, nojapuilla ja rekillä. Suomalaisten perjantain parhaan sijoituksen sai Joona Reiman, joka voimisteli hypyssä sijalle 21 pistein 14,033. Suomalaiset eivät jatka viikonlopun finaaleihin.

Suomalaisista voimistelemassa 23.2. olivat Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat -79), Joona Reiman (Tampereen Sisu), Leo Lehtinen (Gymna Turun Taitoliikuntakeskus) ja Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit). Myös Elias Kosken (Voimisteluseura Helsinki VSH) oli tarkoitus kisata perjantain karsinnoissa, mutta hän ei pystynyt osallistumaan kilpailuun sairastumisen vuoksi.

Perjantain karsintojen paras tulos nähtiin hypyssä, missä vasta viime kevään loukkaantumisen jälkeen kisakentille palannut Joona Reiman onnistui voimistelemaan sijalle 21 pistein 14,033.

”Ihan hyvät fiilikset. Oli suuri parannus jo Kairoon verrattuna. Käsi osui maahan, mistä tuli iso vähennys. Vielä on seuraaviin kisoihin parannettavaa”, Reiman toteaa.

Kaia Tanskasen oli tarkoitus kisata sekä permannolla että puomilla, mutta päätyi kisaamaan vain puomilla viime viikon sairastelusta aiheutuneen epävarmuuden vuoksi. Tanskanen sijoittui sijalle 25 pistein 12,233.

”Päädyin kisaamaan puomilla ja kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ja iloinen suoritukseeni, mutta samalla vähän harmissani ja pettynyt, että en pystynyt kilpailemaan permannolla. Toivottavasti pienen levon jälkeen pääsen palaamaan takaisin”, kommentoi Tanskanen.

Nojapuilla tänään onnistui Robert Kirmes, joka voimisteli ehjästi vaikeamman sarjan kuin häneltä on aiemmin nähty. Sarja sisälsi Kirmeksen mukaan myös uuden liikkeen. Kirmes ylsi suorituksellaan sijalle 27 pistein 13,533. Kirmes pääsi sarjallaan lähelle omia ennätyspisteitään ja lähteekin hyvin mielin harjoittelemaan EM-kisoihin.

”Tosi hyvä fiilis jäi kisasta, että sain ainakin nojapuut hyvin tehtyä. Se on ollut yksi heikoimmista telineistä aikaisemmin, mutta se on muuttunut vahvuudeksi. Nyt vaan kohti EM-kisoja. Siistitään sarjoja ja päästään siihen huippukuntoon niin sarjat kulkee ilman mitään isoja virheitä. Sitten täräytetään EM-kisoissa mahdollisimman hyvin!” sanoo Kirmes.

Rekillä nähtiin Leo Lehtinen, joka voimisteli kilpailun korkeasta tasosta huolimatta sijalle 28 pistein 12,833.

”Sarja oli ihan hyvä. Siihen olen tyytyväinen, mutta alastulo hieman epäonnistui, mistä sitten tuli isoimmat vähennykset tänään. Taso näissä kilpailuissa on todella kova, joten vaikeuspisteitä pitäisi saada nostettua, jotta voisi yltää ylemmille sijoille. Muuten olen ihan tyytyväinen suoritukseeni ja hyvää kokemusta taas kertyi näistä kisoista”, toteaa Lehtinen.

Cottbusin telinevoimistelun maailmancupin karsinnat ovat nyt ohi, ja kisat jatkuvat lauantaina 23.2. ensimmäisellä finaalipäivällä. Suomalaiset voimistelijat eivät jatka viikonlopun finaaleihin. Kevään kolmas maailmancupkilpailu käydään Bakussa 7.-10.3.2024.