Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun valmennusleirit syksyllä 2024
02.05.2024

Akrobatiavoimistelun valmennusleirit syksyllä 2024

Akrobatiavoimistelun syksyn 2024 valmennusleirien aikataulu on julkaistu. Leiritoiminnasta keväällä kerätyn palautteen perusteella syksyn leiritystarjontaan on lisätty kaksi uutuusleiriä, harrastevoimistelijoille suunnattu akron harrasteleiri ja kilpaileville kokoonpanoille suunnatut kisaohjelmaleirit. 

Syksyn 2024 valmennusleirit 

Leirit järjestetään Kuortaneen Urheiluopistolla. Suurin osa leireistä järjestetään kilpailuluokkakohtaisesti. Harrasteleiri ja kisaohjelmaleirit ovat kaikille avoimia tasosta tai kilpailuluokasta riippumatta. 

  • 5–6 luokan leiri (Taitaja- ja Mestariluokat): 30.8.–1.9.2024 (pe-su) 
  • 4–5 luokan leiri (Edistyjä- ja Taitajaluokat): 6.–8.9.2024 (pe-su) 
  • 3–4 luokan leiri (Kehittyjä- ja Edistyjäluokat): 13.–15.9.2024 (pe-su) 
  • 2–3 luokan leiri (Tulokas- ja Kehittyjäluokat): 5.–6.10.2024 (la-su) 
  • Akron harrasteleiri: 5.–6.10.2024 (la-su) 
  • Kisaohjelmaleiri: 11.–13.10.2024 (pe-su)  
  • Kisaohjelmaleiri: 18.–20.10.2024 (pe-su) 

Paikkoja leireille on rajoitetusti ja leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Leirien tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisajat julkaistaan toukokuun aikana. Ilmoittautuminen leireille alkaa toukokuun aikana ja päättyy noin kuukautta ennen leirin alkua. 

Edustusjoukkueen viimeistelyleiri MM- ja WAGC-kilpailuihin lähteville kokoonpanoille järjestetään 30.8.–1.9.2024. Kyseessä on kutsuleiri, josta tiedotetaan myöhemmin edustusjoukkueeseen valittuja voimistelijoita ja valmentajia. 

Leiritoiminnasta kerätty palaute ohjaa syksyn leirien suunnittelua 

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä toteutti huhtikuussa seurojen valmentajille suunnatun kyselyn valmennus- ja leiritoiminnasta. Lisäksi leiritoiminnasta kerättiin palautetta kevään leirien yhteydessä leireille osallistuneilta voimistelijoilta, valmentajilta, huoltajilta ja leirikouluttajilta. Kyselyn tuloksia ja leiripalautteita hyödynnetään leiritoiminnan kehittämisessä ja leirityksen sisältöjen suunnittelussa. 

Leiritoiminnasta saatu palaute oli pääasiassa todella hyvää ja rakentavia kehitysehdotuksia sisältävää. Liiton leiritoimintaan osallistutaan muun muassa olosuhteiden, valmennusosaamisen ja yhteisöllisyyden vuoksi. Valmennusjärjestelmän muutos rinkileirityksestä avoimeen, kilpailuluokkakohtaiseen järjestelmään on nähty positiivisena muutoksena, joka mahdollistaa kaikkien halukkaiden osallistumisen oman tason leirille. 

Leiritoimintaa tarjotaan syksyllä entistä laajemmalle kohderyhmälle. Palautteen perusteella syksyn leiritystarjontaan on lisätty kaksi uutuusleiriä, joista ensimmäinen on lajin perustekniikoihin keskittyvä akron harrasteleiri. Harrasteleiri on suunnattu yli 7-vuotiaille akrobatiavoimistelusta innostuneille ja kiinnostuneille harraste- ja kilpaharrastevoimistelijoille. Leirille voi osallistua taitotasosta riippumatta ja ilman omaa kokoonpanoa. Leiri järjestetään 2–3 luokan leirin yhteydessä 5.–6.10.2024.

Toinen uutuus on kisaohjelmaleirit, joissa leirin sisältö painottuu kisaohjelmien harjoitteluun. Kisaohjelmaleireillä on kouluttajien lisäksi paikalla myös tuomareita antamassa vinkkejä ja palautetta kisaohjelmista ja liikkeistä. Leirien yhteydessä järjestetään harkkakisa, jossa voimistelijat pääsevät antamaan positiivista palautetta myös toinen toisilleen. Kisaohjelmaleirit on suunnattu luokissa 1–6 kilpaileville kokoonpanoille. Syksyllä kisaohjelmaleirejä järjestetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna ennen kisakauden alkua. 

Palautteissa nousi esille myös muita rakentavia kehitysehdotuksia ja toiveita, joita pyritään ottamaan huomioon mahdollisuuksien mukaan jo tulevan syksyn leireillä. Tavoitteena on saada kansainvälisen tason kouluttaja mukaan yhdelle syksyn leirille, jolloin myös ylempien luokkien voimistelijoille ja valmentajille tarjotaan osaamisen kehittämisen paikkoja. Lisäksi palautteissa nousseista toiveista muun muassa yhteisöllisyys, teoriaosuuksien sisällyttäminen ja valmentajien ja voimistelijoiden vaikutusmahdollisuudet leirisisältöihin pyritään huomioimaan entistä paremmin tulevien leirien sisältöjen suunnittelussa. 

Haku