Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun EAGC-kilpailun ensimmäiset karsinnat ohi
24.09.2021

Akrobatiavoimistelun EAGC-kilpailun ensimmäiset karsinnat ohi

Akrobatiavoimistelun European Age Group Competition -kilpailut käynnistyivät Italian Pesarossa torstaina 23.9.2021. Ensimmäisenä kisapäivänä ohjelmassa oli avajaisten lisäksi naisten ja miesten nosto- ja heitto-ohjelmien ensimmäiset karsinnat.

Suomea EAGC-kisoissa edustavat Tampereen Voimistelijoiden Neela Koivumaa ja Fanni Hakala sekä Maisa Tatti ja Jade Tulokas. Suomalaisvoimistelijoille ensimmäinen kisapäivä koitti perjantaina 24.9.2021, jolloin parit esittivät heitto-ohjelmansa. Naisten heitto-ohjelman karsinnoissa Koivumaa ja Hakala voimistelivat sijalle 14 pistein 25,150. Tatti ja Tulokas taas saavuttivat sijan 22 pistein 21,700. Molemmat parit kisaavat 11–16-vuotiaiden sarjassa. 


Kummankin voimistelijaparin valmentaja Ivan Nasonov kertoo tamperelaisvoimistelijoiden lähteneen kohti kisoja innokkain ja odottavin mielin. 

 

Parit kommentoivat suorituksiaan tyytyväisinä perjantain kisapäivän päätteeksi:

 

– Kokonaisuudet menivät mielestämme hyvin, vaikka heittojen korkeuksia voisi kuitenkin vielä parantaa. Lähdemme kohti seuraavia karsintoja kuitenkin varmoin ja odottavin mielin!

 

Suomen akrobatiavoimistelijat kisaavat seuraavan kerran sunnuntaina 26.9.2021, jolloin vuorossa on nosto-ohjelma. Nosto-ohjelman ja heitto-ohjelman yhteispisteet määrittävät, nähdäänkö Koivumaa ja Hakala sekä Tatti ja Tulokas myöhemmin samana päivänä kilpailun finaalissa. Finaaliin valitaan karsinnoista kahdeksan parasta paria. Voimisteluliitto tiedottaa kilpailujen etenemisestä sunnuntain finaalin jälkeen.

 

Parien heitto-ohjelmien karsintatulokset (2. kisapäivä):

1. Portugal, 27,050

2. Venäjä, 26,900

3. Belgia, 26,800

14. Suomi, 25,150 (Neela Koivumaa ja Fanni Hakala)

22. Suomi, 21,700 (Maisa Tatti ja Jade Tulokas)

 

Katso kaikki tulokset täältä.

 

Voit seurata kilpailuja suorana osoitteessa https://gymtv.online/user/.

Haku