Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ahos-kehittämistuki Voimisteluliittoon
23.01.2024

Ahos-kehittämistuki Voimisteluliittoon

Voimistelija poistumassa patjalta hienon suorituksen jälkeen.

Suomen Voimisteluliitto on saanut Ahos-kehittämistuen soveltavan voimistelun ja erityisesti soveltavan telinevoimistelun kehittämiseen.

Mikä on Ahos-kehittämistuki?

Ahos-kehittämistukea voivat hakea rekisteröidyt yhteisöt, kuten oppilaitos, urheiluseura, yhdistys tai kunta paraurheiluun tai soveltavaan liikuntaan liittyvissä koulutus- ja kehittämishankkeissa.
Kehittämistuki on tarkoitettu hankkeille, joissa koulutuksen avulla halutaan synnyttää pysyvää liikuntatoimintaa toimintarajoitteisille henkilöille.

Lue lisää Paralympiakomitean sivuilta klikkaamalla tästä (aukeaa uuteen ikkunaan).

Mitä tuella tehdään Voimisteluliitossa?

Ahos-kehittämistuella tuetun hankkeen tavoitteena on jalkauttaa soveltavaa telinevoimistelu toimintaa Suomessa voimisteluseuroihin. Tavoitteena on saada mukaan seuroja, jotka haluavat tarjota toimintaa omassa seurassaan ja kasvattaa harrastajien määrää. Lajiliiton ja sen jäsenseurojen osaamisen kehittämisen tueksi toteutetaan hankkeen aikana kansallinen ja kansainvälinen seminaari sekä ohjaajille suunnattu koulutus.

Lisäksi hankkeen tavoitteena on luoda hankkeelle naisten ja miesten lajiasiantuntijaryhmän alle oma työryhmä, joka koostuu aiheesta kiinnostuneista voimisteluseuroista. Kyseinen työryhmä on luotu Soveltavan telinevoimistelun -kyselyyn vastanneista seuroista. Hankkeen asiat tullaan tuomaan ajankohtaisesti lajiasiantuntijaryhmien kokouksiin joka toisella kokouskerralla.

Voimistelu kuuluu kaikille

Special Olympics rytmisen voimistelun toiminta ja muodostuminen kilpailulajiksi on alkanut Ahos-kehittämistuen avulla. Toiminnan kasvu on tällä hetkellä suurta. Vuodesta 2020 laji on kasvanut kahdesta toimintaa tarjoavasta seurasta 12 seuraan. Viime kesän Special Olympics leirillä oli ennätysmäärä ilmoittautuneita! 

Ajattelemme Voimisteluliitossa, että kaikki soveltavan liikunnan tukeminen edistää ihan kaikkien liikkujien mukaan tulemista voimistelutoimintaan. Voimistelu kasvattaa hyvinvointia myös tukea tarvitseville liikkujille, oli sitten kyseessä mikä tahansa voimistelun monipuolisista lajeista, kertoo seurakehittäjä ja soveltavan voimistelun asiantuntija Sini Mattila.

Kaipaatko lisää tietoa?

Ota yhteyttä
Sini Mattila, seurakehittäjä ja soveltavan voimistelun asiantuntija

etunimi.sukunimi@voimistelu.fi
040 056 9867

Haku