Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ada Hautala voimisteli kaikkien aikojen parhaan suomalaissijoituksen telinevoimistelun MM-neliottelussa
19.10.2021

Ada Hautala voimisteli kaikkien aikojen parhaan suomalaissijoituksen telinevoimistelun MM-neliottelussa

Telinevoimistelun MM-kilpailujen naisten karsintakilpailut ovat nyt ohi. Karsinnat olivat kaksipäiväiset (18.–19.10), ja suomalaiset kilpailivat ensimmäisenä päivänä. Karsintoihin osallistuivat Ada Hautala, Rosanna Ojala sekä Maisa Kuusikko. Kisoihin mahtui niin loistavia onnistumisia ja upeita ennätyksiä, kuin harmillisia tippumisiakin. 

MM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa edustava Ada Hautala voimisteli kaikkien aikojen parhaan neliottelun suomalaissijoituksen. “Vaikka kilpailussa oli koko ajan kiire, pystyin silti keskittymään ennen omaa vuoroani. Permantosarjaani olen erittäin tyytyväinen. Kiireen takia suorittaminen ei kuitenkaan ollut ihan niin puhdasta kuin se olisi voinut olla”, Hautala kommentoi suoritustaan juuri kisan jälkeen. Myös naisten valmentaja Pauliina Savola kommentoi Hautalan suoritusta todella onnistuneeksi. “Lähes 50 pistettä neliottelusta on todella hyvä tulos, ja permannolla Ada onnistui loistavasti”. Upean sijoituksen saanut Hautala sijoittui karsintojen 27. sijalle yhteispistein 48,431 ja on kolmannella varasijalla finaaliin. Suomalaisten edellinen paras ottelusijoitus on ollut 41. 

Rosanna Ojala kilpaili myös hienon kilpailun vaikeuksista huolimatta. “SM-kisojen jälkeen polveni turposi, jolloin valmistautuminen jäi puutteeliseksi enkä pystynyt harjoittelemaan lähellekään tarpeeksi. Vankka kisakokemus kuitenkin kantoi ja sain suoritettua sarjat mallikkaasti”, Ojala valottaa. Ottelusijoitus oli Hautalan lisäksi myös Ojalalla parempi kuin suomalaisilla koskaan ennen: Hän sijoittui 33. sijalle yhteispistein 47,823. “Permantosarjassa pystyin eläytymään musiikkiin todella hyvin. Olen myös ylpeä nojapuusarjastani, josta sain todella hyvät pisteet (12,425) väliheilahduksesta huolimatta”, hän jatkaa. 

Maisa Kuusikko kisasi myös ensimmäistä kertaa MM-kilpailuissa. Kuusikko kilpaili vain nojapuilla nilkan loukkaantumisen vuoksi. Valitettava epäonnistuminen karsinnoissa jäi harmittamaan. “Tuntuu, että en saanut näytettyä omaa parastani. En saanut tehtyä kaikkia liikkeitä ja sarjassa oli katkoksia. Olen pettynyt, mutta kaiken kaikkiaan kisasta sai hyvää kokemusta”, Kuusikko toteaa. Valmentaja Pauliina Savola kommentoi Kuusikon olevan yleensä todella varma suorittaja. “Nojapuiden kireys oli erilainen kuin mihin olemme tottuneet, joten ehkä se saattoi vaikuttaa asiaan. Maisan oli vaikea löytää oikeaa rytmiä, ja sarja oli katkonainen”, Savola kertoo. 

Yleinen tunnelma karsinnoissa oli kiireinen, eikä keskittymiseen ollut varattu yhtään ylimääräistä aikaa. “Tuntui, että koko ajan oli vähän kiire. Kisa vietiin läpi 45 minuutissa, kun yleensä kesto on noin pari tuntia”, kertoo Savola. Voimistelijat olivat myös samaa mieltä. “Sarjojen siisteys ehkä vähän kärsi siitä että aikaa henkiseen valmistautumiseen suoritusten välillä oli todella vähän”, sanoo Hautala. “Kiire saattoi vaikuttaa suoritukseen. Ollessani viimeinen suorittaja nojapuilla ja ensimmäinen puomilla, minulla ei ollut juurikaan aikaa keskittyä telineiden välissä”, Ojala toteaa. “Olosuhteet ovat silti kaikille samat ja koen että pystyin sopeutumaan tilanteeseen hyvin”, hän pohtii. 

Suomalaisten keskinäinen tunnelma kisan aikana oli kuitenkin erittäin hyvä. “Meillä on todella hyvä yhteishenki Maisan ja Adan kanssa, ja heidän kanssaan on mahtavaa kisata”, Ojala hehkuttaa. “Ja vaikka tämä ei joukkuekisa olekaan, olemme silti kuin yksi tiivis joukkue”, hän lisää. 


Tulokset ja pisteet kilpailuista (FIG):

https://live.gymnastics.sport/live/16634/womensqual.php?app=aa

Haku