Home » Uutiset » Ada Hautala ja Maisa Kuusikko ponnistivat telinevoimistelun World Challenge Cupin finaaleihin
30.09.2022

Maisa Kuusikko ja Ada Hautala poseeraavat kisa-asuissaan Unkarin lipun edessä.

Telinevoimistelun World Challenge Cup käynnistyi Unkarin Szombathelyssa perjantaina 30.9.2022 karsinnoilla. Suomea kilpailuissa edustavat Ada Hautala (Oulun Pyrintö) ja Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) varmistivat itselleen finaalipaikat sekä lauantaille että sunnuntaille. Kuusikko kilpailee lauantaina 1.10. hypyn ja eritasonojapuiden finaalissa. Sunnuntaina 2.10. Kuusikko kilpailee puomilla ja Hautala sekä puomilla että permannolla.

Perjantaina 30.9. käynnistyneet karsinnat päättyivät suomalaisvoimistelijoiden osalta riemukkaasti, kun sekä Hautala että Kuusikko varmistivat itselleen finaalipaikat viikonlopun finaaleihin.

Hyppykarsintojen ensimmäiseksi voimisteli Meksikon Natalia Escalera (13,283), toiseksi Slovenian Teja Belak (13,033) ja kolmanneksi Unkarin Greta Mayer (12,933). Kuusikko voimisteli sijalle seitsemän (12,566).

Eritasonojapuilla karsintojen ensimmäiseksi voimisteli Yhdysvaltain Addison Fatta (13,500) toiseksi niin ikään yhdysvaltalainen Katelyn Jong (13,366) ja kolmanneksi Unkarin Zoja Szekely (13,333). Kuusikko oli karsintojen kahdeksas (12,433).

Puomilla ensimmäiselle sijalle voimisteli Kanadan Sydney Turner (13,400). Toiselle sijalle ylsi Greta Mayer (12,733) ja kolmanneksi Slovakian Barbora Mokosova (12,533). Puomikarsinnoissa Hautala ylsi sijalle neljä (12,500) ja Kuusikko sijalle kuusi (12,266).

Permannolla ensimmäiseksi voimisteli Greta Mayer (13,466), toiseksi Katelyn Jong (13,466) ja kolmanneksi Yhdysvaltain Levi Jung-Ruivivar (13,200). Hautala sijoittui permannolla seitsemänneksi (12,266).

Kuusikko ja Hautala iloitsevat finaalipaikoista, vaikka karsinnoissa sarjat eivät sujuneetkaan aivan puhtaasti.

– Ei ollut ihan minun päiväni. Nojapuilta ja puomilta tipuin, permannolla kaaduin. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että epäonnistumisista huolimatta tsemppasin kisan loppuun asti. Ja pääsimme Adan kanssa molemmat finaaleihin, mikä on ihan mahtavaa! Nyt edessä on hyvä palautuminen ennen huomista ja ylihuomista, jotta pääsen nauttimaan finaaleista, Kuusikko kommentoi tunnelmiaan perjantain karsintojen jälkeen.

– Karsinnoista jäi hyvä fiilis. Nojapuilla oli hankala aloitus, sillä tipuin heti ensimmäisen liikkeen jälkeen ja sarjan aikana vielä toisenkin kerran. Putoamisia lukuun ottamatta sarja oli siisti. Puomista jäi todella hyvä fiilis. Minulla oli aika luottavainen olo ennen suoritusta ja muuten sarja oli tosi siisti, mutta piruetin jälkeen jouduin ottamaan käsillä puomista tukea. Eli parannettavaakin jäi! Permannolla kilpailin uudistetulla sarjalla. Yksi D-osa jäi saamatta, kun kyykkypiruetissa en löytänyt tasapainoa, mutta hyvä fiilis jäi siitäkin, Hautala summaa.

Naisten hyppy- ja eritasonojapuufinaalit kisataan lauantaina 1.10. klo 16.00–19.00. Kilpailut jatkuvat sunnuntaina 2.10. naisten puomi- ja permantofinaaleilla klo 16.00–19.00. Miesten finaalit kisataan limittäin naisten finaalien kanssa. Lauantaina miehet kisaavat permannon, hevosen ja renkaiden finaaleissa. Sunnuntaina vuorossa ovat hypyn, nojapuiden ja rekin finaalit.

Tarkemmat tiedot karsintojen tuloksista löydät täältä.