Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Aaro Tavast voimisteli 37. sijalle trampoliinivoimistelun MM-kilpailuissa
09.11.2023

Aaro Tavast voimisteli 37. sijalle trampoliinivoimistelun MM-kilpailuissa

Trampoliinivoimistelun MM-kilpailut käynnistyivät tänään Birminghamissa, Iso-Britanniassa. Suomea edustanut Aaro Tavast voimisteli tiensä miesten tuplaminitrampoliinin karsintakilpailussa sijalle 37. Suomalaisten osalta MM-kilpailut päättyivät tällä kertaa tähän.

Aaro Tavast (Tampereen Voimistelijat) kilpaili tänään ensimmäistä kertaa aikuisten MM-lavalla. Tavast kilpaili päälajissaan tuplaminitrampoliinilla. Karsintakilpailun suoritukset eivät olleet Tavastin parhaita, mutta hän on silti tyytyväinen päästessään kilpailemaan maailman parhaita vastaan. Tavast sijoittui karsinnoissa 37. sijalle pistein 45,200. Semifinaaleihin jatkavat kunkin sarjan 16 parasta, joten Tavastia ei näissä kilpailuissa enää nähdä. 

”Tänään kisassa ei tullut nappisuorituksia, mutta oli todella siistiä ja hauskaa päästä kisaamaan maailman parhaiden kanssa samalla areenalla samaan aikaan. Tämä kisakausi ja valmistautuminen on ollut hyvin haastavaa, sillä suoritan varusmiespalvelusta samaan aikaan. Siihen nähden olen tyytyväinen, että ylipäätään pääsin tänne kisaamaan. Huikea kokemus ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, Aaro Tavast kommentoi MM-suoritustaan.

”Olemme Aaron kanssa tehneet pitkään yhteistyötä ja on todella upeaa nähdä, miten hän on kehittynyt ja kisaa nyt aikuisten arvokisoissa. Tämän päivän suorituksessa ei päästy aivan omiin huippupisteisiin, mutta ehjiin sarjoihin on hyvä päättää tämä kausi. Aaro on yksi sinnikkäimmistä ihmisistä, jonka tunnen ja tehty työ alkaa nyt maksaa itseään takaisin”, valmentaja Annika Savola onnittelee Aaro Tavastia.

Suomalaisten osalta kilpailut päättyivät tähän, sillä Salla Tamper (Espoon Telinetaiturit) joutui jättäytymään pois kilpailusta lost move syndrome -oireiden vuoksi. Oireet heikentävät urheilijan hahmotuskykyä liikkeessä. Esimerkiksi pyörivissä liikkeissä voimistelija saattaa kadottaa hahmotuksen siitä, missä maa on. Tämä voi johtaa erittäin vakaviinkin loukkaantumisiin. Tunnettuja oireista kärsineitä voimistelijoita ovat muun muassa yhdysvaltalainen telinevoimistelija Simone Biles, joka on puhunut avoimesti twisties-ongelmistaan.

”Kesällä minulla alkoi haastava ajanjakso, kun liike toisensa jälkeen alkoi tuntua vaikealta ja kontrolloimattomalta, ja lopulta suuri osa liikkeistä ”katosi” täysin. Olen tehnyt paljon töitä tämän eteen ja mm. urheilupsykologin kanssa käynyt läpi, miten tällaisessa tilanteessa edetään. Edistystä on tullut, mutta valitettavasti prosessi ottaa aikansa, minkä vuoksi en ole saanut liikkeitä ja sarjoja valmiiksi näihin MM-kisoihin. Nyt ajan kanssa on tarkoitus rakentaa vankka pohja takaisin ja saada varmuus ja hallinta tekemiseen. Vahva luotto on, että ensi vuonna olen jälleen hyvässä kisakunnossa. Näissä MM-kisoissa keskitytään nyt kuitenkin Aaron kannustamiseen”, Salla Tamper avaa omia kokemuksiaan aiheesta.

Kaikki tulokset ja lisätietoa kilpailusta löydät kilpailun virallisilta verkkosivuilta

Miesten tuplaminitrampoliinin karsinnat
1. Ruben Padilla USA 58,500
2. Matthew Bosch RSA 56,800
3. Omo Aikeremiokha 56,600

37. Aaro Tavast FIN 45,200

Lisätietoja:

Riikka Saariaho
Lajipäällikkö
riikka.saariaho@voimistelu.fi
+358 408309918

Haku