Matkalla mestariksi

Voimisteluliitto valitsee parin vuoden välein Matkalla mestariksi -ryhmän, joka muodostuu eri voimistelulajien 14-16-vuotiaista huippuvoimistelijoista. Matkalla mestariksi -urheilijoille järjestetään oma ainutlaatuinen leiri, jonka päätavoitteita ovat urheilijan tukeminen huipulle pääsemisessä ja voimistelulajien välisen yhteisöllisyyden lisääminen.

Vuoden 2018 Matkalla mestariksi -ryhmä leireilee Suomi Gymnaestradassa Turussa 7.-10.kesäkuuta.
Neljän päivän leirityksen aikana voimistelijoiden on tarkoitus saada kokemuksia huippu-urheilijan arjesta ja oppia tärkeitä taitoja tulevaisuuden varalle sekä kokea unohtumaton elämys ainutlaatuisessa Matkalla mestariksi -leirityksessä.

Voimisteluliitto pitää tärkeänä, että Suomen kärkivoimistelijoita lähdetään tukemaan jo varhaisessa iässä, jotta huipputason saavuttaminen myöhemmällä iällä olisi mahdollista. Matkalla mestariksi -leiritys ja sen liittämäinen suurtapahtumaan vahvistavat Voimisteluliiton ilmiön rakentumista. Tavoitteena on saada näkyvyyttä voimistelun huippu-urheilulle ja lisätä voimistelulajien kärkiurheilijoiden tunnettavuutta niin voimisteluväen kun koko Suomen kansan keskuudessa.