Voimistelu liikuttaa!

Myös seuraavat 125 vuotta. 

Suomalaisen voimistelun liittotoiminta starttasi 125 vuotta sitten, helmikuun 26, päivä 1896. Tänä päivänä monipuolisen lajin parissa viihtyy jo 130 000 liikkujaa. Sadoista voimisteluseuroista ympäri maan löytyy kaiken ikäisille oma tapa liikkua. Lasten ja nuorten voimistelutunnit antavat hyvän pohjan myös muiden urheilulajien harrastamiseen. Voimistelu innostaa koko perheen elinikäiseen liikuntaan. Tutustu ja ihastu voimistelun monimuotoisuuteen Suomen liikuttavimman juhlavuoden kunniaksi. 


Suomalaisen voimistelun 125-vuotista juhlaa vietetään vuoden 2021 aikana yhdessä Suomen Voimisteluliiton, Finlands Svenska Gymnastikförbund FSG:n ja Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n kanssa.


Suomen Voimisteluliitto ry 

374 seuraa, joissa noin 130 000 jäsentä
Yksi Suomen suurimmista lajiliitoista
Suomen suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja

Suomen Voimisteluliitto on voimistelun lajiliitto, jonka jäsenseuroissa järjestetään monimuotoista voimistelutoimintaa: kuntovoimistelua ja jumppaa kaiken ikäisille, esiintyvää harrastevoimistelua, tanssia, kilpavoimistelua ja huippuvoimistelua kahdeksassa kansainvälisessä kilpalajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä ja trampoliinivoimistelussa sekä kansallisessa kilpalajissa tanssillisessa voimistelussa. 

Voimisteluliitto on Suomen suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja, jonka jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun.

Monipuolinen osaaja

Koulutusta noin 4 000 ohjaajalle, valmentajalle ja seurajohtajalle vuosittain.
Yhdeksän kilpalajia. Voimistelua harrasteesta huipulle.
Keskiössä seuratoiminta.

Visio - Yhdessä kohti liikuttavaa tulevaisuutta
Kannustamme kaikkia löytämään oman tapansa liikkua. Jokaiselle löytyy laadukas seura, jossa voi ilosta ja onnistumisen riemusta tinkimättä voimistella ja harrastaa omalla tasollaan aina huippu-urheilijaksi saakka.

Voimistelussa into omaan lajiin näkyy ja kuuluu. Se inspiroi ja vaikuttaa ympäröivään maailmaan ja ihmisiin niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti.

Missio - Elinvoimaa läpi elämän 
Innostavaa liikuntaa harrastuksesta huipulle hyvässä seurassa. 

Arvot - Vastuullisesti, sisukkaasti, arvostaen, yhdessä

Vastuullisesti 
Minun vastuuni
Meidän vastuumme
Yhteisön vastuu

Sisukkaasti
Itsensä voittaminen
Tavoitteiden saavuttaminen
Into kehittyä ja olla edelläkävijä

Arvostaen
Kaikkien hyväksyminen
Rohkeus
Yhdenvertaisuus

Yhdessä
Ilo, innostus ja inspiraatio
Ylpeys meistä
Yhteistyön ilmapiiri

Voimistelustrategia

Voimistelussa tehdään tällä hetkellä uutta strategiaa vuosille 2021-2024. Voit tutustua Vetovoimaa lasten voimisteluun - voimistelun tulevaisuus 2021-2024 strategiaan jo nettisivuillamme. Huippuvoimistelun strategian ja muut mahdolliset strategiamateriaalit julkaisemme sivustollamme niiden valmistuttua.

Alta löydät kuluvan strategiakauden ja aikasempien vuosien voimistelustrategiat. 

 

Suomen Voimisteluliiton harrastevoimistelun strategia (2009) ja huippuvoimistelun strategia (2007) muodostavat yhdessä liiton voimistelustrategian.

Harrastevoimistelun strategian tarkoituksena on ensisijaisesti tukea Suomen Voimisteluliiton seuroja ja vahvistaa harrastevoimistelun kehittämistoimia yhtenäiseen suuntaan. Huippuvoimistelun strategian tarkoituksen on esittää selkeä linja suomalaisen huippuvoimistelun kehittämiselle. Huippuvoimistelun strategiaa jalkautetaan huippuvoimistelun kehitysohjelman kautta.

Alta löydät molemmat strategiat ja huippuvoimistelun kehitysohjelman. Tutustu myös voimistelun tulevaisuuskuvaan 2017-2020.


Huippuvoimistelun strategia (PDF)
Harrastestrategia esite 2009 (PDF)
Huippuvoimistelun kehitysohjelma 2010-luvulle (PDF)
Voimisteluliiton strategia 2012-2020 (PDF)
Strategia tuloskortti 2012-2020 (PDF)
SLU Visio 2020 Strategiset tavoiteet (PDF)