Kuva: Jouko Keski-Säntti

Tanssi - monipuolinen suosikkiharrastus

Kun musiikki vie täysin mukanaan, on liikettä mahdoton pysäyttää. Tanssi on parhaimmillaan huikea flow-tila, jossa kuin huomaamatta tulee opittua uusia taitoja ja kohotettua kuntoa. Valinnanvaraa on runsaasti: streetlajeista aikuisbalettiin ja lindy hopista nykytanssiin - tanssilla on monet mielenkiintoiset kasvot.

Löydä lähin seurasi, joka tarjoaa tanssitunteja Löydä Seura - sivuilta.

Tanssi kuuluu Voimisteluliiton suosituimpiin harrastusmuotoihin. Seurat tarjoavat eri tanssityylejä laidasta laitaan ja erilaisin tavoittein, hauskaa pitäen ja uudesta inspiroituen. Tanssi on liikuntamuotojen pikkumusta - aina trendikäs ja ajan hermolla.

Dance 4 Fun 

Dance 4 Fun sopii kaikille sukupuoleen, taustaan tai tanssikokemukseen katsomatta - sisällä saleissa ja ulkona auringossa, yksin ja yhdessä.

Voimisteluliiton uusi konsepti, Dance 4 Fun, on lapsille ja nuorille suunnattu monipuolinen tanssiharrastus, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun. 

Konseptissa painottuu tanssijana kehittymistä tukeva tunnin rakenne, mutta se jättää tilaa ohjaajan luovuudelle ja ryhmän huomioimiselle. Jokainen ohjaaja, seura ja ryhmä voivat tehdä Dance 4 Fun -tunneista omanlaisia.

 

Dance 4 Fun -tunnilla pääsee kokemaan liikunnan iloa sekä yksin, että pareittain – ryhmää unohtamatta. 

Erilaiset rytmit kuuluvat konseptin jokaiseen tuntiin. Nopeat ja hitaat sekä erilaisin impulssein kokeillut liikkeet lisäävät tanssijoiden oppimiskykyä ja tarjoavat mielenkiintoa lisäävää vaihtelua tuntiin.

Dance 4 Fun -tunnilla toteutuvat hyvin eri liiketekijät. Liikkumista on eri suuntiin, tasoissa sekä nopeuksilla. Tunneilla liikutaan vaihtelevasti avorivistössä, rivissä, jonoissa sekä kulmasta kulmaan. Näin varmistetaan monipuolisuus myös tunnin organisoinnin näkökulmasta.

Dance4Fun soveltuu niin kerran viikossa tanssiville harrasteliikkujille kuin STARA-tapahtumiin tai LUMO-kilpailuihin osallistuville. 

Dance 4 Fun -tanssiohjaajakoulutus

Konseptin ohjaajille on oma Dance 4 Fun -tanssiohjaajakoulutus, joka tarjoaa valmiita tuntimalleja sekä konseptin perustiedot. Näin seura voi taata harrastajille laadukkaan, vaihtelevan ja monipuolisen tanssiharrastuksen. 

 

Joko teidän seurassa on Dance 4 Fun -tunti? Nyt on aika ilmoittautua mukaan ohjaajakoulutukseen!