Home » Uutiset » Nea Kivelälle kultaa kilpa-aerobicin SM-kilpailuista
27.11.2021

Nea Kivelälle kultaa kilpa-aerobicin SM-kilpailuista

Kilpa-aerobicin SM-kilpailut ovat päättyneet Tampereella ja uudet Suomen mestarit ovat saaneet palkintonsa. Naisten sarjassa mitalisijoista käytiin kovaa vääntöä. Perjantain alkukilpailuiden jälkeen kärkikolmikossa olivat Nea Kivelä Turun Urheiluliitosta, Nea Hukkanen Jyväskylän Naisvoimistelijoista sekä kolmantena Adeelia Koponen Turun Urheiluliitosta. Lauantain finaalissa kärkikolmikko muuttui hieman, kun Kaisa Seppälä Turun Urheiluliitosta voimisteli kolmannelle sijalle.

– Kannustus tänään hallissa oli mahtava ja nautin lavalla! Sain tehtyä ehjän kokonaisuuden, jolla sain tämän kauden parhaat pisteeni. Olen todella iloinen, että saan lopettaa kauden Suomen mestaruuteen, kommentoi Nea Kivelä onnellisena voittoaan.

15–17-vuotiaiden yksilösarjassa voiton vei tällä kertaa Hilda Laaksonen Turun Urheiluliitosta, pistein 20,200. Finaalin toiseksi ylsi Nelli Paulamäki Valkeakosken Voimistelijoista, pistein 19,700 ja kolmanneksi Anni Pulkki Tampereen Sisusta, pistein 19,350.

Olen iloinen, että sain päätettyä pitkän kauden voittoon. Suomen mestaruus oli kirkkaana tavoitteena koko kauden, jäätyäni viime vuonna hopealle. Kisoissa oli mahtava fiilis ja kannustus! Ensi vuoteen lähdetään uusilla säännöillä ja uusilla ohjelmilla, Hilda Laaksonen kommentoi onnellisena voittoaan.

15–17-vuotiaiden joukkuesarjassa kultaa voittivat Tampereen Sisun Sampo Nousiainen, Anniina Nääppä ja Auli Ollila pistein 19,350.

– Olemme todella tyytyväisiä trion suoritukseen ja pääsimme nauttimaan lavalla viimeisestä yhteisestä kilpailusta. Pystyimme vielä pitkän kauden jälkeen parhaimpaamme ja se riitti Suomen mestaruuteen, kommentoi voittajajoukkue onnistumistaan.

Saman ikäluokan ryhmäsarjassa voitto lähti myös Tampereen Sisuun, kun Sampo Nousiainen, Anniina Nääppä, Anni Pulkki, Lumi Vahteristo sekä Auli Ollila voimistelivat kultaa pistein 19,350. Ryhmän mukaan heillä on ollut onnistunut syyskausi, joka huipentui tänään Suomen mestaruuteen.

Sampo Nousiainen voimisteli myös yksilösarjassa sekä parina yhdessä Anniina Nääpän kanssa, edustaen Tampereen Sisua. Nousiainen harmittelee, että ennätyspisteet jäivät yksilöohjelmassa saamatta vaikeusliikkeessä tapahtuneen horjahduksen myötä, mutta on silti tyytyväinen viimeiseen suoritukseensa kyseisellä ohjelmalla. Parin mukaan he ovat tyytyväisiä suoritukseensa, sillä se oli molemmille jo päivän neljäs.

Huomenna kilpailut jatkuvat vielä kilpasarjojen mestaruuskilpailuiden merkeissä.